KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 18 Nisan 2018, Çarşamba 09:32 tarihinde eklendi. 1008 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Prof. Dr. Orhan Kural’dan ezber bozan seminer

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Lüleburgaz’daki lise öğrencilerine seminer verdi.
Prof. Dr. Orhan Kural’dan ezber bozan seminer  

Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde 17 Nisan Salı günü saat 09.30’da Prof. Dr. Orhan Kural lise öğrencileriyle bir araya gelerek onlara hayata dair önemli bilgiler verdi. Lüleburgaz Lisesi, Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi ve Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı seminerde konuşan Prof. Dr. Orhan Kural, öğrencilere dünyayı kurtarma konusunda bilgiler aktardı.

Kural, “Emekli olduktan sonra vaktimin hepsini çevre konularına ayırıyorum. Eskiden kıtlık sıkıntı vardı. Büyüklerimiz hiçbir şeyi israf etmemek manasında sakla samanı gelir zamanı derdi. Ama bugün bunu yapmayın fazla eşyanız var ise kullanacak birilerine verin onlar kullansın” diyerek israfın her türlüsüne karşı olduğunu belirtti.

 “En çok ekmek israf eden ülkeyiz”

Guinness Dünya Rekorlarına göre Dünya’nın en çok ekmek israf eden ülkesi olduğumuzu belirten Kural, ülkemizde günlük 6 milyon ekmeği çöpe atıldığını tabağınızda yemek artığı bırakmamanız gerektiğini anlatarak israfın haram olduğunu söyledi. Yılda açlıktan 22 bin insanın öldüğünü belirten Kural, gittiği ülkelerde gördüğü manzaraları öğrencilere anlattı.

Alışveriş Merkezlerine gitmemeleri konusunda öğrencileri uyaran Prof. Dr. Orhan Kural, “Alış veriş merkezilerine gitmeyin. Orada size oksijen vermezler. Oksijen % 15 den aşağı düşerse ölürsünüz. Orada % 18 oksijen verirler. Amaçları sizi daha fazla alışveriş yaptırmak” dedi.

Kural, bizlerin bugüne gelmemizi sağlayan şehitlerimizi anarken, kadınların Kurtuluş Savaşı dönemlerinde erkekler kadar mert bir şekilde savaştığını da belirtti. Kural, israfı teşvik eden, para için çocukları kötü uyuşturucu maddelere sevk eden ünlüleri de eleştirmeyi unutmadı. Hakiki Müslümanlığın vicdan olduğunu belirten Kural, gösteriş yaparak Müslüman olunmayacağını da belirtti. Ayrıca öğrencileri burger yemeyip kola içmemeleri konusunda uyardı.

Seminerin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Kafalı tarafından Prof. Dr. Orhan Kural’a plaket takdim edildi. Seminerin ardından Kural, öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan “Dünya İçin Bir Şey Yap” isimli kitabını imzaladı.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek