Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 03 Nisan 2018, Salı 09:27 tarihinde eklendi. 749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vekil Gündoğdu, “Sandıkta herkes birleşecek”

CHP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan haftalık halk toplantısına katılan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşların sorularını cevapladı.
Vekil Gündoğdu, “Sandıkta herkes birleşecek”  

CHP İlçe Başkanlığında 2 Nisan Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirilen haftalık halk toplantısı CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Pınarhisar İlçe Başkanı Volkan Ertan, CHP YDK Üyesi Emrah Arslan ve parti üyeleri katıldı.

Kongre ve Kurultay çalışmalarını bitirdiklerini belirten Gündoğdu “Artık 2019 seçimleri için hazırlıklara başladık. Dolayısıyla burada desteklediğimiz bir ilçe başkanı, il başkanı kazanamamış, seçilememiş olabilir ama her şeyi geride bıraktık artık. Çünkü dışarıda %25 bize oy veren ama en azından da %26 net bir biçimde bu iktidardan kurtulmak isteyen ve bu işi de CHP yapar diyen Türk Milletidir. Genel Merkez bu işe çok iyi hazırlanıyor. Artık sandık güvenliği dediğimiz güvenlik tam anlamıyla alındı.

“NBŞ %5 oldu ama denetim yok”

Mecliste Nişasta Bazlı Şeker’in %5’e düşürüldüğüne bakmayın. Herkeste bir memnuniyet, bir memnuniyet NBŞ kotası %5’e düşürüldü. Peki, denetleme nerede arkadaşlar? Bugün 10 kg şurup gösteriliyorsa en az 110 kg şurupta denetlenmeden dışarda satışı yapılıyor.

“2019’da başa geldiğimizde o yasayı değiştireceğiz”

Bir mühürsüz yumurta markette, bakkalda satılamazken mühürsüz oy pusulalarının geçerli olacağı bir yasa getirdiler. Böyle bir şey olabilir mi? Cumhuriyetle yönetilen bir ülkede, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini takip eden, Dünya’ya örnek olmuş, İslam ülkelerine model olmuş bir ülkenin yasası kesinlikle böyle olmaz. Ama emin olun ki 2019’da onların iktidarına son verdiğimiz de, Recep Tayyip Erdoğan’ı da oradan aşağıya indirdiğimizde o yasayı tekrar değiştireceğiz. Bu konuda da kimsenin şüphesi olmasın.

“Sadece faize verilen para ile enerji, yol ve sağlık halloluyor”

Aralık 2002’de devletin toplam borcu yeni parayla 42 milyar TL, geldiğimiz süreç içerisine baktığımızda 2017 yılı sonu itibari ile devletin borcu 876 milyar liraya yükselmiş. Sayın Cumhurbaşkanı hep söylüyor ya biz artık İMF’den borç almayan bir ülke haline geldik diyor. Evet, İMF’den borç alınmıyor. Çünkü İMF diyor ki sen benden para istiyorsan eğer öncelikle geleceksin, bana projeni koyacaksın. Değerini belirleyeceksin ben de borcu sana %1 faiz ile vereceğim. Ama proje diyor. Ama bizimkiler holdinglerden, şirketlerden, özel firmalardan, Arap ülkelerinden nereye harcayacaksın diye sormadıkları %7 faiz ile Merkez Bakası güvencesi ile borç alıyorlar. Ve öyle bir borç almışlar ki şuanda bununla 2 milyon toplu konut, bununla 10 tane Atatürk Barajı, bununla 10 bin km yüksek hızlı tren yolu ve baktığımızda bununla öyle şeyler yapabiliyorsunuz ki 100 yataklı 5 bin adet hastane yapabiliyorsunuz. 16 yıllık süreç içerisinde faize verdiğiniz ücretle enerjiyi, yolu, sağlığı tamamen hallediyorsunuz. Hep fakir edebiyatı yapıyorlar, din iman diyorlar kendileri lüks yerlerde yaşıyorlar, alttaki kendi tabanına bunları yediriyorlar. Böyle bir sürecin içerisindeyiz.

“Çiftlik Banka ortaklığınız mı var?”

Evvelki gün Bursa Milletvekili Erkan Beyin üzerinden Çiftlik Bank araştırılsın diye araştırma önergesi verdik. Reddedildi. Çiftlik Bankta bir tane dombili var. Yolda geçerken selam vermezsin 2 milyon TL’yi teslim etmişsin. Sizin ortaklığınız mı var ki bundan korkuyorsunuz, reddediyorsunuz bir araştırma önergesini?” ifadelerinde bulundu.

“HDP ile işbirliği yapılacak mı?”

CHP Delegesi Mümin Putuş’un “Siz HDP ile işbirliği yapacak mısınız? Bizim milletvekilimizin yapmayacağız demesine üzüldüm. AKP 10 senedir bunlarla kucak kucağa bir şey olmuyor da, biz Türkiye Parlamenter sisteme dönsün diye birlik beraberlik yaparsak bunda ne sakınca var ki?” deyince Gündoğdu, “Olaya baktığımızda ittifak yapacağımız partilerin tamamı belli. Bugün AKP bir ittifak yasası çıkardı. Nedeni ise MHP barajı aşmak istiyor. %3 bile kalmış olsa ittifak yaptığı parti geçtiğinde oda geçiyor. AKP’de %50,1’i bulmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Bu iki parti dışında Büyük Birlik Partisini yanına aldılar. Birde kâğıt üzerinde ne kadar %1-2 gözükse de örgün ağırlığı olan Saadet Partisini almaya çalışıyorlar. Saadet Partisi de ısrarla gelmeyeceğini belirtti. Saadet Partisini alamadıkları için de bir sıkıntıları var. Çünkü bugün yapılan tüm anketlerde AKP’nin ve MHP’nin %43’ü geçmediği gözüküyor. Zaten %57 karşılarında olduğuna göre biz zaten sandıkta ittifakı yapacağız. Şuanda giden düzene şuanda Türkiye’yi bozan bu sistemden kurtulmak için sandıkta zaten ittifak gerçekleşecek. Görüşmeler başladı. Şuanda önce İYİ Parti ile görüşüldü, sonra Saadet Partisi ile görüşüldü. Görüşmeler devam edecek. Biliyorsunuz Başkanlık seçiminde %50 geçilemezse ikinci oturum yapılacak. Arkadaşlar birinci oturumda kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan seçilemeyecek, ikinci oturumda da tüm Türkiye Cumhuriyetini düşünen herkes sandıkta birleşecek” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek