Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Mart 2018, Cuma 09:21 tarihinde eklendi. 4557 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tatarköylü Şehidin Mezarı İstanbul’da bulundu

İstanbul’da bulunan 19 Şehit Mezarından birinin Lüleburgazlı olduğu ortaya çıktı.
Tatarköylü Şehidin Mezarı İstanbul’da bulundu  

 

1897 tarihinde Osmanlı-Yunan Savaşında İstanbul’da şehit olan 19 Şehit mezarından birinin Lüleburgaz’a bağlı Tatarköy Köyü’nden olduğu belirlendi.

Lüleburgazlı koleksiyoncu Mustafa Gültekin yaptığı açıklamada Beşiktaş'taki Yahya Efendi Haziresi'nde, 1897 tarihindeki Osmanlı-Yunan Savaşı'nda yaralanıp İstanbul'da şehit oldukları tahmin edilen 19 şehidin mezarı bulunduğunu ve bu Şehitlerden birinin " Edirne sancağı Lüleburgaz kazası Tatarlar köyünden Yusuf oğlu Mehmet” olduğunu belirtti.

Gültekin “Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şefaattin Deniz, Beşiktaş'taki Yahya Efendi Haziresi'nde 2 bin 500 mezar taşını tek tek okudu.  İstanbul'da şehit oldukları tahmin edilen 19 şehidin mezarını keşfetti. Deniz, yüksek lisans öğrencileri Fatma Şaheste Şahin ve Mehmet Can Şimşek ile Osmanlı döneminden kalma 2 bin 500 mezar taşını fotoğraflayıp inceledi. İncelemeler sırasında 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı'nda yaralanıp İstanbul'a getirildiği tahmin edilen ve bugüne dek bilinmeyen 19 şehit askere ait mezar taşları ortaya çıkarıldı.

Şefaattin Deniz hocamızın tesbit ettiği 19 şehit mezar taşından biri ise Lüleburgaz'ın Tatarköy Köyünden Yusuf oğlu Mehmed.. Hocamıza çalışmalarından dolayı öncelikle Lüleburgaz adına teşekkür ederiz” dedi.

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek