Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 23 Mart 2018, Cuma 09:18 tarihinde eklendi. 790 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dünya Su Günü coşku ile kutlandı

Lüleburgaz Belediyesi, TEMA Vakfı ve Mektebim Okullarının iş birliği ile 22 Mart Dünya Su Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası olması münasebetiyle etkinlik gerçekleştirildi.
Dünya Su Günü coşku ile kutlandı  

Kongre Meydanında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik kötü hava koşulları nedeniyle Belediye Hizmet Binası Etkinlik Alanında 22 Mart Perşembe günü saat 11.30’da yapıldı. Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Rasim Aslan ve Necmi İnci, TEMA Vakfı Lüleburgaz Şube Temsilcisi Orman Yüksek Mühendisi Vicdan Aladağ, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik TEMA Vakfı Lüleburgaz Şube Temsilcisi  Aladağ’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmayla başladı. Aladağ, yaptığı açıklamada, “Suyun hayatımızdaki önemini bilmemiz lazım.

Dünyamızın 3’te 2’si su ile kaplı, 3’te 1’i ise kara ile kaplıdır. Buna rağmen bu suyun sadece 1000’de 1’i kullanılabiliyor. Su temiz olmadığı takdirde insan vücudunda çok önemli rahatsızlıklar meydana getirmektedir.

 

Ayrıca kirli su ile yetiştirdiğimiz meyve ve sebzeler insan sağlığı için çok zararlıdır. Temizliği sağlayamazsak kendi hayatımızı tehlikeye atmış bulunuyoruz. O nedenle TEMA diyor ki, ‘Temiz hava, temiz toprak, temiz su tüm isteğimiz bu.’ Bunu sağlayamadığımız zaman insanımızda temiz olamayacak, sağlıklı olamayacak. Bu yaştan itibaren suyun temizliğine çok ama çok önem vermeliyiz. Ayrıca kullanılabilir temiz suyu tasarruflu kullanmalıyız.” dedi.

Konuşmanın ardından Mektebim Okulları Lüleburgaz Kampüsü öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Öğrenci Korosu, Müzik Dinletisi ve Halk Oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı. Etkinliğin sonunda öğrencilere katılım belgesi verildi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek