Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 01 Mart 2018, Perşembe 09:41 tarihinde eklendi. 2127 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bütün işçiler belge sahibi olacak

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi yetkililerince 27 Şubat Salı akşamı Petrol İş Sendikası Toplantı Salonu’nda inşaat işçilerine, (İSG) İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasıyla ilgili bilgiler verilmeye başlandı.
Bütün işçiler belge sahibi olacak  

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi yetkilileri gerçekleştirilen toplantılarda inşaat işçilerine, ustalara ve elektrikçilere 20 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) yasasıyla ilgili bilgiler aktarıyorlar. 

Toplantılara konuşmacı olarak Lüleburgaz Elektrik Elektronik ve Yapı Sanatları Başkanı Yılmaz Özeltin, Mesleki Eğitim Merkezi Yöneticileri Ercan Tahtadelen ve Özay Güner katılıyor.

 Toplantılarda inşaat işçilerine yeni yasanın getirdiği yükümlülüklere bağlı olarak tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan inşaat işçilerinin Mesleki Eğitim Merkezi’nden eğitim ve belge almadan çalışamayacakları anlatıldı. Yeni yasaya göre kalfalık belgesi alacak işçilerin öğretici belgesi olan ustalardan bir hafta eğitim alması, ustalık belgesi alacak işçilerinse bir yıl boyunca haftada bir gün Mesleki Eğitim Merkezi’nden eğitim almaları gerekiyor. Bununla ilgili olarak Lüleburgaz Elektrik Elektronik ve Yapı Sanatları Başkanı Yılmaz Özeltin’’Belgesiz eleman çalıştırmak suçtur. Müteahhitlerin buna dikkat etmesi gerekiyor’’ dedi. YİTET Eski Başkanı Erdal Erkoç ise ‘’ Hakkımızı almak için bütün usta ve işçilerimizi Elektrik Elektronik ve Yapı Sanatları Odasında birleşmeye davet ediyorum’’ dedi. 26 Şubat pazartesi günü başlayan toplantılar 10 gün boyunca devam edecek.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek