Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 24 Şubat 2018, Cumartesi 09:19 tarihinde eklendi. 686 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP İlçe Kadın Kolları “Çocuk istismarını kadınlar durduracak”

CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Örgütü tarafından çocuk istismarlarına yönelik basın açıklamasında bulunuldu.
CHP İlçe Kadın Kolları “Çocuk istismarını kadınlar durduracak”  

CHP İlçe Başkanlığı binasında 23 Şubat Cuma günü saat 11.00’da CHP İlçe Kadın Kolları tarafından çocuklara yapılan cinsel istismara karşı basın açıklaması gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’deki CHP Kadın Kollarınca eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Çokaklı tarafından okundu.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı bugün çıkmış, ‘Çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir.’ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı her zamanki gibi ‘söylediği başka, yaptığı başka’ olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, ‘Çocuk İstismarı’ mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir. ‘Çocuk İstismarı’ ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır; 1-Cezaları artırmak ve 2-İstismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır.

İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur, istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız, kirli zihniyetlerin sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

1-Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirim ya da ceza indirimine imkân vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli
2-Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz.
3-Çocuk istismarını öven’6 yaşında çocukla evlenilebilir’ gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz.

Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.” denildi.

Basın açıklamasının ardından Başkan Çokaklı 24 Şubat Cumartesi günü (bugün) saat 14.00-14.30 Belediye Önü, saat 14.30-15.00 Üçgen Park, saat 15.00-15.30 Kongre Meydanı ve saat 15.30-16.00’da Bercadia AVM’de “Sessiz Kitap Okuma Eylemi” gerçekleştireceklerini belirtti. Çokaklı, eyleme isteyen herkesin katılabileceğini belirtti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek