Lüleburgaz Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü coşku ile kutlayacak
Tır köprüden dereye uçtu
Hilal Mete Şahin, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
DİSK/EMEKLİ-SEN GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LÜLEBURGAZ'DAYDI...
Bu haber 22 Şubat 2018, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 614 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şeker de; "Hükümet İşin tadını kaçırdı!"

Dünkü gazeteler de Hükümet, şeker fabrikalarını özelleştirmek için harekete geçti, şeklinde açıklamalarda bulunulmuş! “ Bu hafta çıkılacak ilanlarla 14 şeker fabrikası için satış süreci başlayacak” denmiş.
Şeker de;

Eğer bu açıklamalar doğruysa, aslında "Hükümet İşin tadını kaçırdı!" demeliyiz! Çünkü tüm etkenler pancarın işlenmesinden yanayken, işsizlik ve benzeri birçok konuda olumlu gelişmelerin önünü açmak varken, fabrikaları özelleştirme de nereden çıktı, diye sorarlar adama!

 

Tam da NBŞ'in ( Nişasta Bazlı Şeker ) olumsuzlukları ülke gündeminde ayyuka çıkmışken ya da insanımız tarafından iyice algılanmışken! Böyle bir dönemde bu kararların alınması son derece yanlış olmuştur. Bizler başta Alpullu Şeker fabrikamız olmak üzere Kamu fabrikalarının satışına ya da özelleştirilmesine kesinlikle karşıyız. Bu herkes tarafından iyice bilinmelidir!. Sata sata nereye kadar! Yeter artık! Bu konuda başta ABD olmak üzere NBŞ üreticilerini memnun edecek kararlardan lütfen vazgeçin.

 

Milli dedikçe milli olmayan ilişkiler sonucunda ülke menfaatlerimiz yok ediliyor! Bu konuda veya benzer konularda Trakya halkı gelişmeler karşısında asla sessiz kalmayacaktır. Dört yıl aradan sonra (iktidar/muhalefet)hep birlikte tekrar açmayı başardığımız ve çok sevindiğimiz Alpullu şeker fabrikamızın elden çıkışına izin veremeyiz. Daha fazla kırılmaların yaşanmaması adına mevcut işleyişe sahip çıkarak ülke menfaatlerinin doğru işlemesi yönünde doğal pancar şekerinin önünü kapatmadan süreci rahatlatmak zorundayız, zorundasınız! Bunca sorunun yaşandığı ülkemizde birde özelleştirme kararlarıyla huzursuzluğu arttırmak kimseye yarar getirmez! Bizler halk ( Devlet ) olarak İktidarın bu konuda alınan karardan en kısa sürede dönmesini diliyoruz.

 

Saygılarımla.. 

Hakan Dedeoğlu - Lüleburgaz

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek