Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 21 Şubat 2018, Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi. 839 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Gündoğdu “Son kurumlar da satışa çıkartıldı”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, ekonominin ciddi anlamda bozulduğunu ve AKP Hükümetinin bu nedenle ek gelir sağlamak için elinde kalan son kurumları da satışa çıkarttığını belirtti.
Milletvekili Gündoğdu “Son kurumlar da satışa çıkartıldı”

Satışa çıkartılan kurumlar arasında bölgemizin incisi Alpulu Şeker Fabrikası’nın da yer aldığını ifade eden Milletvekili Gündoğdu “Özelleştirme idaresi bünyesindeki 25 şeker fabrikasına yönelik hiçbir yatırım ve planlama yapmayan AKP hükümeti, fabrikaları sadece bütçeye ek gelir sağlamak için satışa çıkarıyor. Öncelikli olarak satılması planlanan 14 şeker fabrikasının içinde Alpullu Şeker Fabrikası da bulunmaktadır.

15 yıllık AKP hükümetleri döneminde pancar üretimi ve şeker fabrikalarına yönelik hiçbir planlama ve strateji belirlenmemiştir. Bu nedenle şeker fabrikaları rekabetçi konumunu her geçen gün kaybetmiş, hem milli işletmelerimiz, hem de üreticilerimiz kaderleriyle baş başa bırakılmıştır.

Yapılacak özelleştirmeler ile ülkenin pancardan şeker üretimine büyük bir darbe vurulacak, istihdama ve üretimine hiç bir katkı sağlamayacaktır.

Ayrıca hükümetin şeker fabrikalarını özelleştirme kararı, sağlık bakanlığı bilim kurulunun raporu ile de çelişmektedir.

Bilim Kurulu Raporu ile çelişiyor

Bakanlığın bilim kurulu raporunda, nişasta bazlı şekerlerin insan sağlığına büyük zararlarının bulunduğu belirtilerek, kotaların düşürülmesi ve NBŞ'nin gıda maddelerinde kullanımının sınırlanmasını istemiştir.

Nişasta bazlı şekerin zararları saymakla bitirilemezken, bilim kurulu gelecek kuşakların korunması için gerekli önlemlerin alınmasını istemiştir.

Tüm bu gelişmeler bir kez daha göstermiştir ki, AKP’nin son zamanlarda dile getirdiği “yerlilik” ve “millilik” kavramları tamamen toplumu kandırmaktan ibarettir.

AKP, ekonominin ciddi anlamda bozulduğunu bildiği için, devletin elinde son kalan bazı kurumlarını da yok pahasına satmak istemektedir.

Hükümet kendi bakanlığının bilimsel raporlarını görmezden gelerek uygulamaya koyduğu özelleştirmeler akılcı hiç bir gerekçeye dayanmamaktadır.

Bu doğrultuda bizler, milli sanayimize sahip çıkarken, üreticiyi, çalışanı ve gelecek nesillerin yaşamını, sağlığını koruyup kollamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek