Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 16 Ekim 2012, Salı 09:24 tarihinde eklendi. 1070 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Meze açıklaması” na sert tepki

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün Pazartesi toplantısı, dün parti binasında yapıladı. Saat 12.30’da başlayan toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’de katılırken toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan başkanlık yaptı.
“Meze açıklaması” na sert tepki
Toplantıda Suriye Uçağı ve Belediyeler yasası konuşuldu. Türkiye’nin adım adım Savaşa doğru sürüklendiğini belirten CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, hükümetin savaş tutumunu bir an önce terk etmesi gerektiğini söyledi.
 CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’te parti binasında yaptığı konuşmada Anayasa’nın değişmesi için 367 milletvekilinin oyuna ihtiyaç olduğunu belirterek AKP hükümeti 367’yi bulamadığı için Anayasa’nın değişmesi için referandum yapılma ihtimali var. Eğer referandum olursa bu kez yerel seçimlerin öne alınması ertelenir. Bunun yanında Türkiye’de şu an 16 tane büyük şehir belediyesi var. Yeni yasa ile 13’te büyük şehir belediyesi daha olacak. Bölgemizde de Tekirdağ büyük ihtimalle Büyükşehir Belediyesi olacak. Büyükşehir Belediyesi olan yerlerde köyler kapacak. Büyükşehir’in mahallesi olacak. Yerel yönetimler yasası ile artık belediye seçimlerinde köylerde belediye başkanı seçerken oy kullanacak. Durum böyle olursa MHP’nin hiç büyük şehir Belediyesi kazandığı yer kalmıyor. CHP’nin de azalıyor.   Suriye uçağının düşürülmesi tamamen gündem değiştirmek için. Birde Meclise geren tezkere var. Biz Irak’a ve PKK’nın bulunduğu Kandil Dağı’na girilmesi için gelen 8 tane tezkereye onay verdik. Ama Amerika’ya izin vermeden Kandil Dağı’na giremiyorlar. Şimdi bu tezkere ülke ismi yok. Amerika Afganistan’a asker istese gönderecekler. Bir de Suriye tezkeresine CHP ile BDP hayır oyu verdi. Bunların amacı bizi BDP ile bir göstermek. Oysa Suriye’yi bizi sokmak isteyen ABD. Nedeni de Irak, İran, Suriye ve Türkiye’den kopardığı topraklarla Amerika’ya bağlı bir Kürt Devleti kurmak. Suriye’ye girerseniz Amerika’ya hizmet ederseniz. Şimdi gündemde yerel yönetimler yasası var. Dışında Büyük Şehir Belediyesi olma yasası var. Ama içinde 15-20 tane bağımsız bölge kurmak var. Aynı 2010 yılında referandumda yapılan oyun gibi. Biz bu yasaya hayır diyoruz.   AKP ve BDP evet diyor. MHP’nin bu konuda bizimle birlikte hayır demesi gerekir” dedi.
CHP referandum yapıyor
 
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, yeni yerel yönetimler yasasına kapanacak olan nüfusu 2 bin altında ki beldelerde CHP olarak referandum yaptıklarını söyledi.
Kapanacak olan CHP’li beldelerde referandumların tamamlandığını belirten Dibek,   CHP’li olmayan nüfusu 2 binin altındaki beldelerde de 21 Ekim 2012 Pazar günü referandum yapacağız” dedi.
 
İlçe Danışma Kurulu bu Pazar toplanacak
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan , yaptığı açıklamada CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün ilçe danışma kurulunun 21 Ekim 2012 Pazar (önümüzdeki Pazar ) günü toplanacağını söyledi.
Kayan, parti tüzüğüne göre toplantıya katılacak olan partililere   davetiyelerin ulaştırılacağını söyledi.
 
“Meze açıklaması” na sert tepki
CHP   Kırklareli İl Başkanı Adnan Balta ile birlikte eski Belediye Meclis Üyeleri ve mevcut CHP’li delegelerden oluşan yaklaşık 50 partili Kırklareli Köftecisi’nde bir araya gelip birlik beraberlik yemeği düzenlemişti.
Kendilerine Parti içi demokrasi isteyen kanat diyen ekibin yemekli toplantısı ile ilgili olarak da CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan “CHP meyhane masalarında kurulmadı. CHP meyhane masalarına meze yapılmamalı” şeklinde açıklama yapmıştı.
Kayan’ın açıklamasına yemeğe katılan 50 kişi sert bir açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan Adnan Balta “İlçe Başkanımızın geçen hafta Pazartesi Toplantısında bir köftecide, akşam yemeğinde buluşan elli kişiye yakın partililer hakkında gündemin dışına çıkarak talihsiz açıklamalarda bulunması yemeğe katılan herkeste derin bir üzüntüye sebep olmuştur” dedi
 Adnan Balta’nın açıklaması şöyle; “Öncelikle bir partili olarak, gereksiz diyalogların, uzatılarak basında yayınlanmasını doğru bulmadığımı bundan Cumhuriyet Halk Partisi’nin zarar gördüğünü belirtmek isterim. Basında yer alan o malum yemeğin organize eden arkadaşlarınızdan biri olarak, yemekte bulunan Cumhuriyet Halk Partisi delegelerine sarhoş denilmesi üzerine, elli kişi adına bu açıklamayı yapıyorum. İlçe Başkanımızın geçen hafta Pazartesi Toplantısında bir köftecide, akşam yemeğinde buluşan elli kişiye yakın partililer hakkında gündemin dışına çıkarak talihsiz açıklamalarda bulunması yemeğe katılan herkeste derin bir üzüntüye sebep olmuştur. Hiç kimsenin kendisini, diğer üyelerden daha fazla, Cumhuriyet Halk Partili olduğunu iddia etme hakkı yoktur. Bir İl Yöneticisi olarak benim söylediklerim ne kadar önemliyse, herhangi bir üye arkadaşımın partimiz için söyledikleri de en az o kadar önemlidir. Bahsi geçen yemekte de, bir araya gelen üyeler, en az ilçe başkanı kadar Cumhuriyet Halk Partilidir. Üyelerimizin de fikirleri bizim için çok değerlidir.
                İl yöneticilerinin, belediye meclis üyelerinin, delegelerin ve üyelerin bulunduğu bir yemekte partiyi konuşmak asla disiplin suçu değildir. Bizim ilçe başkanımızdan beklediğimiz şey, altı ay önceki ilçe seçimlerini pişirip pişirip tekrar önümüze koyması değil, partinin önderliğine geçmesi, hepimizi tüm üyeleri kucaklaması, Cumhuriyet Halk Partili belediyemizle işbirliği yapıp partiyi 11 ay sonraki seçimlere taşımasıdır. Bu arada delege seçimlerinin bittiğini, yerel seçim sürecinin başladığını, bu seçimde rakibimizin üyelerimiz değil, AKP olduğunu anlamasını temenni ediyoruz.
                Arkadaşlar, Yönetimlerin en önemli görevi, tabana kulak vermek ve tabanın talepleri doğrultusunda siyaset yapmaktır. Biz yöneticiler de tabanın temsilcisi olarak görev yapıyoruz.
                Ben işçiden emekçiden yanayım diyerek, işçiden emekçiden yana olunmuyor maalesef. Zaten gerçekten emekçiden yana olanlar, yıllarca bu partiye emek vermiş insanlara asla sarhoş demez, diyemez.
                Sevgili Arkadaşlar, İster beğenin ister beğenmeyin Adnan Balta İl Yönetim Kurulu’na delegelerin oylarıyla seçilmiştir. İster beğenin ister beğenmeyin İlçe Başkanımız delegeler tarafından seçilmiştir. İster beğenin ister beğenmeyin Belediye Başkanımız da 3. Dönem Lüleburgaz Halkı tarafından seçilmiştir.
                Burada hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi gemisi içerisindeyiz. Kaptanları değiştirmek isteyebilirsiniz, mürettebatı da değiştirmek isteyebilirsiniz. En doğal hakkınız… Ama üzerine basarak tekrar ediyorum, biz yönetimlerde tabanın temsilcisi olarak görev yapıyoruz. Tabanın haklı taleplerine kulaklarımızı tıkamak, tabandan gelen, değişim ve demokrasi isteklerini görmezden gelmek, tabanı bölüp, gemiyi delmeye dolayısıyla batırmaya çalışmak, gazetelere ısmarlama haberler yaptırarak ilçeyi ili ya da belediyeyi karalamak, küçük düşürmek, kimsenin haddine değildir. Bu bizim topallayarak seçimlere girmemize neden olur, bu işten partimiz zararlı, AKP karlı çıkar. Bizler, seçilmişlere karşı yapılan hiçbir faaliyetin içinde olmadık, olmayacağız. Bizler parti içinde hiçbir kavgaya taraf olmadık, olmayacağız. Hiç kimse bizi parti içinde bir kavgaya çekemeyecektir. Bahse konu olan yemekte de konuşulduğu gibi, bizim hiçbir kişisel hesabımız yoktur.
Bizim hesabımız, Cumhuriyet Halk Partisi içindir, Lüleburgaz içindir, Türkiye içindir. Bizim için hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden daha büyük değildir. Bizim için hiç kimse ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, kentimiz, Lüleburgaz’dan daha önemli değildir.
                Yemekte de konuşulduğu üzere, Yerel Seçimlerden galip çıkmak için, üstümüze düşeni, hiçbir beklentimiz olmadan, yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi bizim hesabımız içindir,
Lüleburgaz içindir, Türkiye içindir! Başka hesapları olanları hayalleriyle baş başa bırakıyor, biz Lüleburgaz’daki seçimleri kazanmayı hedefliyoruz.
Arkadaşlar, İl yöneticilerinin, belediye meclis üyelerinin, delegelerin ve üyelerin bulunduğu bir yemekte partiyi konuşmak asla bir disiplin suçu değildir. Parti içi demokrasi istemek, Önseçim istemek olsa olsa ancak AKP’nin gözünde suç olabilir. Partimizin bir asıra yaklaşan geçmişinde, disiplin kurulları, hiç kimsenin kişisel menfaatlerine hizmet etmemiştir, etmeyecektir . Dost meclislerinde bir araya gelmek, partisini ve Lüleburgaz’ı daha iyi bir yere getirmek için mahallelerde, fabrikalarda, iş yerlerinde, kafa yormak, zaman harcamak, sohbetler düzenlemek, parti içi demokrasi ve önseçim istemek parti suçuysa biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz” Dedi..
Adnan Balta’nın açıklamasına karşı bir açıklama yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan “Arkadaşlar, parti ile bir konu görüşülecekse bunun yeri meyhaneler değil, parti binası veya ilçe danışma kurulu toplantısıdır” dedi.
Açıklamada sonra çıkan tartışmalar CHP Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Av. Emrah Arslan’ın “Bu konuyu Pazar günü İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşalım “ önerisi ile Pazar gününe bırakıldı.
 
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek