Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 20 Şubat 2018, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 862 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

‘Bağımlılıkla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız’

Lüleburgaz Kaymakamlığı ve Kırklareli Yeşilay Şube Başkanlığı tarafından 19 Şubat 2018 Pazartesi günü ‘ Bağımlılıkla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız’ konulu konferans gerçekleştirildi.
‘Bağımlılıkla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız’

Lüleburgaz Kaymakamlığı ve Kırklareli Yeşilay Şube Başkanlığı tarafından 19 Şubat 2018 Pazartesi günü Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde ‘ Bağımlılıkla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız’ konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Garnizon Komutanı Piyade Albay Yavuz Bali, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Kırklareli Yeşilay Şube Başkanı Vedat Açar, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca , Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, İlçe Halk Eğitim Müdürü İzzet Arslan, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Kırklareli Koordinatör Formatörü Dilek Turhan, öğrenciler  ve birçok vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarını Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin yaptı.  Kaymakam Kaya, Lüleburgaz’ın bağımlılıkla mücadele konusundaki kararlılığını vurgulayıp ’’ Hepimizin bildiği gibi bir ülkenin beşeri sermayesi insan kaynağıdır. Sağlıklı insana ve güvenebileceği gençlere sahipse o ülkenin gelecek endişesi de az olacaktır. Biz gençlerimize güveniyoruz. Ancak son dönemde madde bağımlılıklarının arttığını üzülerek görüyorum. Çevremizde madde bağımlısı gençler var. Sağlıklı ve ruh sağlığı yerinde gençler yetiştirmek zorundayız. Bu kapsamda hepimize görevler düşüyor. Gençlere sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu toplantı bunu ifade ediyor. Yeşilay temsilcilerimiz de burada ve herkesi sorumluluk almaya davet ediyor. Sağlıklı insanlara ihtiyacımız var. Hiçbir gencimizi kaybetmeye tahammülümüz yok ‘’dedi. Daha sonra Kırklareli Yeşilay Şube Başkanı Vedat Açar sunumunu gerçekleştirdi.  Açar’’ Uyuşturucuyla mücadeleye sigaradan başlamamız gerekiyor. Çünkü sigara kullanan bireyler madde kullanımına meyilli oluyor. Bu konuda ilk görev ailelere düşüyor. Sigarayı sıradanlaştırmayalım ve hoş görmeyelim. Tüketilen her sigara kendi bedenimize bir ihanettir. Kendi performansımızı düşürmüş oluyoruz. Sigara kullanımı direkt olarak kansere neden oluyor. Her madde kansere neden olur ve biz kendi isteğimizle kansere yol açıyoruz. Bir kişinin aylık sigara masrafıyla bir çocuk okutulabilir.’’dedi.

 

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek