Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 05 Şubat 2018, Pazartesi 09:23 tarihinde eklendi. 2138 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Öğrenciler artık her dersten 2’şer sınava girecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ikinci dönemin başlamasına az bir zaman kala yönetmelikte değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikte öğrenciler artık tüm derslerden sadece 2’şer sınava girecek.
Öğrenciler artık her dersten 2’şer sınava girecek

Daha önceleri haftalık ders saati 3 ve üzeri olan Türkçe, matematik, fen bilimleri, İngilizce gibi derslerden bir dönemde 3, ders saati 3’ten az olan sosyal bilgiler, din kültürü gibi derslerden ise öğrenciler dönemde 2 sınava giriyorlardı. Resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre bundan sonra öğrenciler her dersten dönemde 2 sınava girecekler.

Yayımlanan yönetmelikte öne çıkan diğer bir nokta da ders notu ortalamalarının yani öğrencinin o derse ait karnesinde görülecek notun hesaplanmasında yapılan değişiklik oldu. Eski yönetmelikte öğrencinin dönem içerisinde girdiği yazılı notlarına ders içi etkinlik ve proje ödevi notları da ilave edilerek çıkan sonucun ortalaması alınıyordu. Yeni yönetmelik ile beraber öğrencilerin ders içi etkinliklerden aldığı notlar ve proje ödevlerinden aldıkları notlar toplanıp ortalaması alınacak, daha sonra çıkan bu sonuç öğrencinin yazılı sonuçları ile toplanıp çıkan sonucun ortalaması alınacak. Bu durumda proje ödevlerinin ve ders içi etkinlik notlarının karnedeki ortalamaya etkisi azalmış olacak. Yapılan bu değişiklikler ile birlikte okul sınavlarının not ortalamasındaki önem daha da arttırılmış oldu. Özellikle öğrenciler daha önce 3 sınava girdikleri derslerde çalışmalarına daha da dikkat etmeleri gerekecek.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek