Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 29 Ocak 2018, Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi. 1001 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kariyer Yolculuğunda Doğru Adımlar!

t-MBA Eğitim Modeli ile yetişen Lüleburgaz Doğa Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri, yarıyıl tatilinde günde 4 saat toplamda 3 gün süreyle “Mesleki Gözlem” yapıyorlar.
Kariyer Yolculuğunda Doğru Adımlar!

t-MBA Eğitim Modeli'nin en önemli adımlarından biri olan “Mesleki Gözlem” ile öğrenciler, mesleklerin bireysel becerilerine uygunluğunu gözlemlerken aynı zamanda  profesyonel iş yaşamını ve şirket kültürünü tanıma şansı elde ediyorlar.

Daha lise yıllarında kariyer planlamasına yönelik çalışmalar yapan öğrencilerin özgeçmişleri işverenler tarafından olumlu değerlendirilir. Mesleki Gözlem çalışmaları, Rehber Öğretmeninin öğrencilere Doğa Kariyer Testi(DKT) uygulaması ile başlıyor ve DKT sonucuna göre öğrencinin kariyer eğilimleri belirleniyor. Bu tespitten sonra öğrenci, belirlenen meslek dallarından istediğini gözlemlemek üzere araştırma yaparak kurumlarla iletişime geçiyor. Öğrenci, uygun kurumla Mesleki Gözlem Sözleşmesi'ni imzalıyor. Çalışma tamamlandığında Mesleki Gözlem Öğrenci Raporu hazırlanıyor ve t-MBA öğretmenine teslim ediliyor.

Lüleburgaz Doğa Anadolu Lisesi 9.ve 10. sınıf öğrencileri yarıyıl tatilinin birinci haftasında Mesleki Gözlem çalışmalarını tamamladılar. Doktorluktan Avukatlığa, Bilgisayar Mühendisliğinden İşletme Yöneticiliğine, Bankacılıktan Beslenme Uzmanlığına daha birçok dalda gözlemde bulunan öğrencilere kariyer gelişimlerinde başarılar diliyoruz.

Gökhan KAN 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek