Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 17 Ocak 2018, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 1010 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Zübeyde Hanım’ı unutmadı

CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı 95. ölüm yıldönümünde saygıyla andı.
CHP Zübeyde Hanım’ı unutmadı

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın 95. ölüm yıldönümünde unutmadı. CHP İlçe Başkan Yardımcısı Bülent Metin, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Çokaklı, CHP Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen anma etkinliğinde Zübeyde Hanım büstüne çiçek bırakıldı.

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Çokaklı “Bugün burada Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı vefatının 95.yılında saygı ile anıyoruz. Zübeyde Hanım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinin en değerli figürlerindendir. Ulu Önder, İstiklal ateşini tutuşturmak için Anadolu’ya geçtiğinde, ‘asi subayın’ annesi olarak hem dönemin padişahı ve İstanbul hükümeti hem de işgal kuvvetlerinin tüm baskı, aşağılama ve eziyetlerine göğüs germiştir. İşgal yıllarında evi çeşitli bahanelerle defalarca basılmıştır. ‘Asi Subay’ Mustafa Kemal hakkında padişah tarafından idam kararı verilmiş, Zübeyde Hanım kararın infaz edildiğini zannettiğinde, anne yüreği acıyla dayanamamış ve felç geçirmiştir. Ancak, Cumhuriyetin kurucusunun annesine yaraşır bir onurla dik durmuştur. Cumhuriyeti dünyaya getiren bu cesur Türk kadınının hatırası karşısında saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek