Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 19 Aralık 2017, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 1530 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Rafet Sezen istifa etmeli”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısında bir konuşma yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Trakya Birlik’in başında AKP Edirne Milletvekili Rafet Sezen var.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya;  “Rafet Sezen istifa etmeli”

 Ama görevini iyi yapamıyor. Trakya Birlik tüccardan önce fiyat açıklaması yapamıyor. Dışarından ayçiçeği ithalatına karşı önlem almıyor. Ama 101 bin TL maaşı alıyor.   Görevini yapamayan Trakya Birlik Başkanı istemiyor. Rafet Sezen, bugünden itibaren görevinden istifa etmelidir” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık Pazartesi toplantısı 18 Aralık 2017 Pazartesi günü 12.30-14.00 saatleri arasında CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda yapıldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ile birlikte CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Makbule Tuna,   Sadettin Kızmaz, Melek Ohri ve Tucay Gencer’in yönettiği toplantıda ülke gündemi, Trakya  Gündemi, Yerel Gündem ve Kırklareli İl Başkanlığı seçimleri konuşuldu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Özgür Kaya ülke gündemi üzerine yaptığı konuşmada TÜİK’i eleştirdi. TÜİK’in son bir buçuk yılda vekaletin yönetildiği belirten Özgür Kaya; “TÜİK son bir buçuk yıldan beri vekaleten yönetiliyor. Ve yayınladığı bilgilerde de kaynak yok.  Tıpkı yüzde 11,5  büyüme oranı açıklaması gibi. 14 Aralık 2017 tarihinde hükümetin tüm baskılarına rağmen Merkez Bankası 12,25 olan faiz oranını 0,50 puan arttırarak 12,75’e çıkardı.   TÜİK ise yıllık enflasyonu yüzde 9 olarak açıkladı.  Yıllık enflasyonun yüzde 9 olduğu ülkede faiz oranları en fazla yüzde 10 olur.  Merkez Bankası’nın faiz oranı TÜİK’i yalanlıyor” dedi.

Trakya gündemi ile ilgili yaptığı açıklamada Trakya Birlik Başkanı Rafet Sezen’in politikalarını eleştiren Özgür Kaya, Rafet Sezen’in ayçiçeği üreticisini savunmadığını daha çok ezdiğini söyledi.

Rafet Sezen’in Trakya Birlik Başkanı olduğu tarihten beri Trakya Birlik’in ayçiçeği fiyatlarını tüccarlardan önce açıklamadığını veya açıklayamadığını belirten Özgür Kaya; “Trakya Birlik’in başında AKP Edirne Milletvekili Rafet Sezen var.  Ama görevini iyi yapamıyor. Trakya Birlik tüccardan önce fiyat açıklaması yapamıyor. Dışarından ayçiçeği ithalatına karşı önlem almıyor. Ama 101 bin TL maaşı alıyor.   Görevini yapamayan Trakya Birlik Başkanı istemiyor. Rafet Sezen, bugünden itibaren görevinden istifa etmelidir” şeklinde konuştu.

CHP Kırklareli İl Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da konuşan Özgür Kaya; “İl Başkanlığı seçimleri ile ilgili birler saydamlıktan yana, her şeyin CHP üyesi ve delegesinin önünde konuşulmasından yanayız. Ama renkli plakalara sahip olanlar sürekli  gizli görüşmeler peşinde.  CHP İl Başkanı olacak kişi CHP’nin Kırklareli Merkez’deki oylarının neden düşük olduğunu, neden Demirköy Belediye Başkanlığı’nı  bir türlü CHP’nin kazanamadığını, neden Vize’de CHP’nin oylarının milletvekili seçimlerinde birinci sırada yerel seçimlerde ise dördüncü sırada olduğunu çözmesi gerekir” diyerek söylerini tamamladı.

Özgür Kaya kendisine yöneltilen soru üzerine; “Evet İl Başkanlığına aday olup olmayacağız soruluyor Parti tüzüğümüze göre de CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmeden CHP Kırklareli İl Başkanlığı’na aday olabilirim. Ancak il başkanı seçildikten sonra CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmem gerekiyor. Ancak beni ve ekibimi CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığına ve Yönetimine layık gören delegelerimizin “Başkan biz seni yeniden iki yıl daha Lüleburgaz İlçe Başkanı görmek istiyoruz” sözleri nedeniyle İl Başkan adaylığını düşünmüyorum.  Lüleburgaz’ı yok saymayacağına inandığımız İl Başkan Adayı’na destek vereceğiz” sözleri ile merak edilenleri cevapladı.

Parti üyeleri olan Hakan Dedeoğlu, Nedim Orcan,  Alaaddin Ergin,  Zevcan Açar,  Olcay Kaya’nın da gündem üzerine yaptığı konuşmaların ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı toplantısı saat 14.00’te sonra erdi.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek