Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 12 Aralık 2017, Salı 09:13 tarihinde eklendi. 1157 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özel öğrenciler Bercadia AVM’de kankalarıyla buluştu

Best Buddies Projesinin bu seneki ilk ayağı olan “Birinci Buluşma ve Oryantasyon Etkinliği” Bercadia Alışveriş ve Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.
Özel öğrenciler Bercadia AVM’de kankalarıyla buluştu

Best Buddies Projesi Lüleburgaz Eşleştirme Töreni 3 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti. Eşleştirme Töreninin ardından Bercadia AVM Sponsorluğunda 60 öğrencinin katılımıyla “Birinci Buluşma ve Oryantasyon Etkinliği” 9 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da gerçekleştirildi. Best Buddies Proje Koordinatörü ve Lüleburgaz Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Uygulama ve Mesleki Uygulama Merkezi Müdürü Barbaros Görkem Şinikoğlu, “Özel gereksinimli çocuklarla normal gelişim gösteren çocukların birlikte kaynaşması için gerçekleştirilen bu buluşmada Bercadia AVM bizlere sponsor oldu. Bu sene 30 tane özel gereksinimli çocuğumuz ile 30 normal gelişim gösteren öğrenciyi eşleştirdik. 6 öğrenciye bir koordinatör öğretmen atadık. Bu yılki proje ortağımız okul olarak Lüleburgaz Anadolu Lisesi oldu. Öğrencilerimiz burada sinemaya gidecek ve sonrasında da beraber yemek yiyecekler. Ergenlikte akran kabulü çok önemli. Bildiğiniz gibi ergenlik dönemindeki bireylerin somut anlamdaki bir düşünceden soyut anlamdaki bir düşünceye geçiş evresinde olması nedeniyle akran zorbalığı çok ve özel gereksinimli bireylere farkındalık az oluyor. Birbirlerinin kusurlarına çok daha fazla mana bulabiliyorlar. Yaptığımız sosyal etkinliklerle Lüleburgaz’a hem özel gereksinimli çocukların sosyal kabulünü gerçekleştiriyoruz, hem de normal gelişim gösteren Anadolu Lisesi öğrencilerine de verdiğimiz engelliye doğru yaklaşım ve liderlik eğitimleriyle sosyal anlamda bir misyon edindirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek