Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 07 Kasım 2017, Salı 09:26 tarihinde eklendi. 3436 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kaya’ndan “helal gıda” açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
CHP Kırklareli  Milletvekili Turabi Kaya’ndan “helal  gıda” açıklaması

CHP’nin haftalık olağan toplantısında konuşan Turabi Kayan, geçtiğimiz günlerde meclisten geçen helal gıda ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayan “Helal gıda üzerinde duruyorsunuz da helal kazan üzerinde neden durmuyorsunuz? Bu ülkenin asıl problemi helal kazançtır. Bizim ülkemizde helal kazanç var mı? Bütün problem burada arkadaşlar. Birkaç gündür uluslararası literatürde bir konu gündemde. Bizim Başbakanımızın çocuklarının yaptıklarıyla ilgili. Bizim Türkiye’de ki gazete ve televizyonlarda bu konuşulmuyor. Bunları da biraz dikkat çektirmek de bizlerin görevidir. Şimdi özellikle ben söz aldığımda şunları söyledim. Helal gıda, helal kazanç olmadan haram parayla aldığınız gıda helal midir? Özellik bir de şunu sordum. Helal seçim yapıyor musunuz, helal oy alıyor musunuz? Siz bir yerlere geldiğinizde helal oyla gelmiyorsanız o oturduğunuz haram mı değil mi? gelin dedim helal seçimi de oyu da çıkartalım. Dünyanın herhangi bir yerinde demokratik bir ülkede böyle bir kazanç olur mu? Böyle bir seçim olur mu? Hiçbirisi olmaz. Ayakta durmak için her türlü harama el uzatacaksınız ama geleceksiniz burada helal gıda çıkaracaksınız. Bununla ne yapmak istiyorsunuz? Yurtdışına satılacak malların helal gıda olmasını sağlayacağız dediler. Peki Türkiye dışarıya ürün ihraç ediyor mu? Edebiliyor musunuz? Edemiyorsunuz. Türkiye hiçbir şey satamıyor arkadaşlar. Sadece borç alıyor, mal alıyor. Şimdi deniz tükendi, İstanbul’un tepelerini, en güzel arsalarını yabancılara satıyorlar. Buna da döviz girdisiyle bakıyorlar” dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek