KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 25 Ekim 2017, Çarşamba 09:09 tarihinde eklendi. 1620 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Film Atölyesi’nin Gala Gecesi düzenlendi

Lüleburgaz Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen Film Atölyesi’nin gala gecesi düzenlendi.
Film Atölyesi’nin Gala Gecesi düzenlendi

Konuk sanatçıların katılımıyla gerçekleşen Gala Gecesi Kısa Film Gösterimi 23 Ekim’de Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde düzenlendi.

 

 Kısa film gösteriminin ilk filmi ‘Güneş Herkes İçin Doğsun’ oldu. Film Atölyesi öğrencilerinden Berkman Doğaç Kurşun’un konuşmasının ardından ikinci kısa film ‘Dilek Ağacı’ sahnelendi. Film Atölyesi öğrencilerinden Perihan Dellal’ın ve Senaryo bölümünden Erol Çopur’un konuşmasının ardından gecenin son kısa filmi ‘Bisiklet’ izlendi. Film atölyesi öğrencilerinden Mert Ergin konuşmasını tamamladıktan sonra sahneyi Yönetmen Baki Güler’e bıraktı.

Çiçeği Burnunda Sinemacılar

Baki Güler, film atölyesi ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Güler düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bu akşam burada, salondaki varlığınızla genç arkadaşlarımızı motive ederek, bizleri de mutlu ettiniz… Bu akşam burada, çiçeği burnunda sinemacılar Lüleburgaz’da ilk ürünlerini verdi… Bu akşam burada, kısa bir eğitim dönemi ardından, 17-20 yaşlarında ilk senaryolarını yazan arkadaşlarla tanıştık… Bu akşam burada, ilk kez kamera önünde performansını sergileyen değişik jenerasyonlardan oyuncularla tanıştık. Bu akşam burada, ilk kez kamera arkasında boom operatörlüğü yapan, klaket kullanan, sıcak ve soğuk ışıkları kuran, kastı oluşturan, yönetmen, sanat yönetmeni, görüntü yönetmeni asistanlığı yapıp, her düzeyde değişik görevleri icra eden arkadaşlarımızın ortaya çıkardığı filmleri izledik. Bu akşam burada, bütün öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Kısa filmlerimize katkıda bulunan tüm Lüleburgazlılara bu kürsüden teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim.”

Lüleburgaz Halkı Çok Güzel Şeyler Yapıyor

Gala Gecesi Kısa Film Gösterimine konuk olarak katılan sanatçı Aslı Altaylar da film atölyesi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri performansı beğendiğini ve öğrencilerin daha güzel projelere imza atacak potansiyellere sahip olduklarını ifade etti. Konuk Sanatçı Aslı Altaylar’dan sonra Belediye Başkanı Emin Halebak görüşlerini paylaştı. Başkan Emin Halebak gecenin sonunda şöyle konuştu: “Film Atölyesi öğrencilerini ve katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Görüyoruz ki bu kentte olağanüstü senaryolar yazacak, oyunlar oynayacak, filmler, belgeseller çekecek yetenekler var. Hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Her birimizin birbirimize ihtiyacı var. Bunu herkes anlayınca sokaktaki köpeğe tekme atılmayacak, çöpler saati dışında atılmayacak çünkü sokaklar bizim diyeceğiz. Lüleburgaz halkı çok güzel şeyler yapıyor. 10 dakikalık bir filmi çekerken bile ne kadar çok zorluklar yaşandığını görüp anladık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine doğru ilerlemeye devam edeceğiz”.

Katılım Belgelerinin ve Teşekkür Belgelerinin takdim edilmesinin ardından verilen kokteylle gala gecesi sona erdi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek