Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 24 Ekim 2017, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1547 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de “cam işçilerinin yürüyüşünün yasaklanması” konuşuldu

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığının her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısı yapıldı. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın cam işçilerinin direnişinde olmasından dolayı katılamadığı toplantıyı Başkan Vekili Mustafa Kemal Özbek yönetti.
CHP’de “cam işçilerinin yürüyüşünün yasaklanması” konuşuldu

Toplantının bu haftaki gündeminde, işten çıkartılan 91 işçinin başlatmış olduğu yürüyüşün engellenmesi oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Özbek “Başkanımız ve diğer başkan yardımcılarımız direniş bölgesindeler.  Çoğu tv kanallarının vermemesine rağmen cam işçilerinin direnişi ulusal gündemde yavaş yavaş oturmakta. Paşabahçe Kırklareli Cam Fabrikasından işten çıkartılan 91 işçinin, ailelerine ve kendilerine destek verenlerle birlikte İstanbul’a Kristal-İş Genel Merkezi’ne doğru başlattıkları yürüyüş Kırklareli Valiliği tarafından “Marjinal grupların yürüyüşe katılarak eşlik ettikleri ve moladan sonra ayrıldıkları, şahısların kolluk kuvvetlerinin güvenlik önlemlerini gözlemlediklerini, yürüyüş esnasında marjinal gruplar tarafından kamu düzenin ve kamu sağlığını bozacak halkın, can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek eylemlere dönüştürülebileceği. Şeklinde asılsız gerekçelerle yasaklandı. Büyükkarıştıran Beldesi’nde bir akaryakıt istasyonunda bekleyen işçilere emniyet yetkilileri bu yürüyüşün devam ettirilmeyeceği ve hatta burada konaklayamayacağı bildirdi. Karşılıklı görüşmeler ile güvenlik güçlerinin müdahalesi önlendi. Bugün Şişecam Yönetim Kurulu’nun işçiler ile ilgili bir toplantısı olacağını öğrendik. Direnen arkadaşlarımız Pazartesi günü, saat 18:00’e kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini söylediler. Umarız işçi kardeşlerimiz için iyi haber alırız. Bundan sonra alınacak kararlar sonuna kadar CHP olarak tüm örgütümüzce desteklenecektir, dedi.

 

Uğur PİRPOR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek