Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 16 Ekim 2017, Pazartesi 09:36 tarihinde eklendi. 1178 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Kaya “90 kişi dönecek bu iş bitecek”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, direnişlerini sürdüren cam işçilerinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Kaya “90 kişi dönecek bu iş bitecek”

Kaya yaptığı açıklamada, Türkiye’de en büyük 500 şirket arasında bulunan, kendi alanında dünyanın en büyük 3. ve en çok kazanan şirketi olan Paşabahçe Cam Sanayi ve bu işletmede örgütlü olan Kristal İş Sendikası bu işten çıkartmalardan sonra hem Lüleburgaz’ın hem de Türkiye’nin gündeminde yer tutmaya başlamış ve bazı soruları da akıllara getirmiştir.

1.    Yeni başlayan işçinin 1.416 TL’yi 10 yıllık bir işçinin 1.800 TL’ye çalıştığı fabrikada gelir adaletinden bahsedilebilir mi ?

2.    10 yıllık bir işçi bile aldığı 1.800 TL maaşla anne babasının desteği olmadan geçinemez iken başka bir şehre taşınmayı ve burada yeni bir hayat kurmayı nasıl başaracak ?

Devamı 2’de

 

3.    Eskişehir’den ve Mersin’den Trakya’ya işçiler getirilirken neden Trakya işçisine başka şehirler çözüm diye gösterilmeye çalışılıyor?

4.    3 Ekim’den bu güne kadar ortalıkta gözükmeyen profesyonel sendikacılar, bu 90 kişi işten çıkarıldıktan sonra devamında 300 kişinin sokağa atılacağını, bilmiyorlar mı?

5.    İşçilerden, aylık ortalama 100 TL “sendika kesintisi” yapılırken, aylık toplanan 600.000 (altıyüz bin) TL den bugüne kadar direnen işçilere ne kadar yardım yapılmıştır?

6.    Yıllık toplanan yaklaşık 7.500.000 (yedi buçuk milyon) TL paradan, sendika kasasında para kalmamış mıdır ki, sabahları 50 liralık 50 tane poğaçayı ve içilen çayları Lüleburgaz Belediyesi karşılamaktadır?

7.    Cam Sanayi’nin 10 binlerce TL maaş alan müdürleri, diğer fabrikalarda teşvikle işten ayrılmayı ya da kimsenin işsiz kalmayacağı başka bir formülü bulamamışlar mıdır ki çözümü işçiye sormakta ve Şişe Cam’ın marka değerinin her gün düşmesine sebep olmaktadırlar.

Bütün bu sorulardan sonra 3 Ekim 2017 Salı günü haksız yere işten çıkartılan Cam işçisinin direnişi sürerken ve bu direnişe kadın, erkek, genç, yaşlı on binlerce Lüleburgazlı sahip çıkmışken, profesyonel (maaşlı) sendikacıların tavrını anlamakta zorlanıyoruz.

 

Ve buradan bir kez daha 9 Ekim Pazartesi günü kürsüden söylediklerimiz hatırlatmak istiyoruz. Biz sözümüzün arkasındayız. Bu 90 kişi sokakta olduğu sürece biz de sokakta olacağız. Bu 90 kişiyi ve bundan sonra haksız yere işten çıkartılan başka işçileri, şirket patronların ve sendika ağalarının insafına terk etmeyeceğiz.

Tarihi şan ve şeref ile dolu Cumhuriyet Halk Partisi ve Türk Milleti, cephelerde kazandığı başarılar gibi, adil bir ülke kurma mücadelesinde ve ekmeği adil bölüşme mücadelesinde yeni başarılar için mücadele edecektir. Adalet için günlerce yürümüş Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri Cam İşçisine ve tüm Emekçilere ADALET için de mücadele etmekten geri durmayacaktır” dedi.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek