Lüleburgaz Belediyesi ile birlikte ilçemizdeki Sivil Toplum Örgütleri’nin katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Yerel Demokrasi haftası etkinliklerine yurt dışından da bir tiyatro grubu davet edilmişti.
Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED) tarafından Lüleburgaz’a davet edilen Bulgaristan Haskova Topolovgrad Velko Kınev Sveti Sveti Kiril ve Metodi Halk Eğitim Merkezi Komedi Tiyatrosu da 13 Ekim 2017 Cuma günü Lüleburgaz’a geldi.
14 Ekim 2017 Cumartesi günü Lüleburgaz Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde Anton Çehov’un yazdığı Nail Simon’un oyunlaştırdığı Vılço Yanev’in yönettiği “İyi Doktor” oyununu sahneleyen ekibe Cuma günün akşamı Lüleburgaz STS Otel’de bir “Gala Yemeği” düzenlendi.
LUTED üyeleri tarafından düzenlenen yemeğe Bulgaristan Edirne Konsolosu Müzeyyen Uzunova, Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Günsel Solak, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Kültür Müdürü Reşide Candan, Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürü Hüznü Uz, LUTED Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Bayer, Üyeleri Ahmet Kozuk, İbrahim Özenbaş, Mürtezan Bulut, Oya Bayer, ATADER Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalkan ve Üyeleri Cengiz Atlı, Melek Kalkan, Engin Deniz Atlı, Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifon Lambov, Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Sekreteri Rayna Atanasova, LUTED ve ATADER Tercümanları Rıdvan Yüce, Meliha Yüce, Hürfikir Gazetesi Muhabiri Uğur Pirpor ile Topolovgrad Tiyatro Grubu oyuncuları katıldı.
Gecede LUTED Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Bayer, Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifon Lambov, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan ve Bulgaristan Edirne Konsolosu Muzeyyen Uzunova birer konuşma yaptı.
Bayer yaptığı konuşmada; “2003 yılından beri Topolovgrad ile dostluğumuz devam ediyor. Bu dostluğumuz 2009 yılında da Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği’nin kurulması ile daha da ileriye taşındı. Bizim oyuncularımız orada sahne aldı. Topolovgrad hemen hemen her yıl Lüleburgaz’da sahne alıyor. Amacımız iki ülke arasında ki kültürel ilişkileri en iyi düzeye taşımak. Bu etkinliklerde Avrupa Yerel Demokrasi Haftası içinde konukları davet etmemize katkı sunan Lüleburgaz Belediyesi’ne ve Bulgaristan heyetine teşekkür ediyoruz. Dostluğumuzun devam etmesini diliyoruz” dedi.
Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifon Lambov’da yaptığı konuşmada; “Ertan Bayer’le 15 yıldan beri tanışıyoruz. Kendisi o zamanlar tek başına birçok dernekten daha fazla organizasyon yapıyordu. 2008 yılında kendisine bu işleri dernek çatısı altında yaparsak daha resmi ve iyi olur dedim. 2009 yılında da Lüleburgaz Kültür Turizm Derneği’ni kurdu. Dernek kurulduktan sonra daha güzel işler yapmaya başladık. Buraya davet edildiğimiz için çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel dostlukların devam etmesini umuyoruz” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan da yaptığı konuşmada; “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerimize katılarak bizleri onurlandırdığınız. Demokrasi her rengi ve her görüşü içinde barındırır. İnsanlarda her rengin bir arada yaşaması ile mutlu olur. Sizleri aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Tekrar görüşmek dileğiyle” dedi.
Bulgaristan Edirne Konsolosu Muzeyyen Uzunova ise “Ben Bulgaristan Edirne Konsolosluğu’nda daha önce de memur olarak görev yapıyordum. Ertan Bey’i o zamanlardan biliyorum. Konsoloslarımız da o etkinliklere katılmıştı. Ben de böyle bir etkinlikte sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Lüleburgaz bu konuda çok hareketli ve çok bereketli bir yer. Veteran Futbol Takımı, Veteran Basketbol Takımı, Tiyatro Grupları, Halk Oyunları Ekipleri sürekli Bulgaristanla kültürel diyalog halinde. Bundan dolayı çok memnunuz. Bu dostlukların devam etmesini diliyoruz. Yeniden sizlere çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED) Bulgaristan Edirne Konsolosu Muzeyyen Uzunova ile Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifon Lambov’a Atatürk Resmi ve Oyunun Afişini hediye etti.
Lüleburgaz Belediyesi de katılan konuklara Demokrasi’nin simgesi olan yedi renkli şemsiye, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Teşekkür Belgesi ve Lüleburgaz Belediyesi Avrupa Yerel Demokrasi Haftası dokümanlarından oluşan kitapçık hediye etti.
Geceye katılan konuklar Türk ve Bulgar Müzikleri eşliğinde İbrahim Özenbaş’ın müzik programı eşliğinde doyasıya eğlendiler.
Uğur PİRPOR