Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 06 Ekim 2017, Cuma 09:25 tarihinde eklendi. 2424 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’den cam işçilerine destek

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, Cam Sanayiden çıkartılan 97 işçinin, AKP Hükümetinin, ekonomi politikaları artık iflas ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.
CHP’den cam işçilerine destek

Cumhuriyet Halk Partililerin bu konuda tavrının net ve kesin olduğunu belirten Kaya “Bu emekçi kardeşlerimizin hepsi, işlerine dönene kadar, mücadelelerinde yanlarında olacağız” dedi.

Kaya “AKP hükumetinin, ekonomi politikaları artık iflas etmiştir. Türkiye’yi ekonomik krizin içerisine sokarken vergi ve zam yağmurlarıyla bu durumu geçiştirmeye çalışıyorlar. Üretime değil ranta dayanan ekonomiyi artık Türkiye taşıyamamaktadır. Bölgemizde de bütün üretim tesisleri, bu krizi bahane ederek işçileri sokağa atmakta ve patronların düşen kazancından, işçi sorumlu tutulmaktadır. Cam sanayinden çıkartılan 97 işçi de onun göstergesidir. Ancak bu durumun en üzücü yanı, işçiler sokağa atılırken, delege seçimleri peşinde koşan sendikacıların varlığıdır. İki hafta önce, 300 kişi işten atılacak biz yanınızdayız işçiye sahip çıkın çağrımıza, gazetelere ilan verir gibi haber yaptıran, Özgür Başkan yalan söylüyor, diyen sendikacılardan bu işten atılmalarla ilgili açıklama bekliyoruz. AKP ile mücadele etmek yerine, AKP kuyrukçuluğu yapan, işçiye sahip çıkmak yerine, delege seçimleri ile uğraşanların, bu konuda yapacağı açıklamaları merakla bekliyoruz.  Bizlerin yani, Cumhuriyet Halk Partililerin bu konuda tavrı net ve kesindir. Bu emekçi kardeşlerimizin hepsi, işlerine dönene kadar, mücadelelerinde yanlarında olacağız. Bir yıl içerisinde işten çıkartılacak, yaklaşık 700 kişinin Lüleburgaz da yaratacağı ekonomik kayıp, göz önüne alındığında hepimizin bu işçilere sahip çıkması gerekmektedir. Esnafı, çiftçisi, işçisi, çalışanı el ele verecek hem bu ekonomik krizden, hem de bu krizin sebebi AKP iktidarından kurtulmak için mücadele etmeliyiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür, Gün işini kaybeden komşumuza, arkadaşımıza sahip çıkma günüdür, dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek