KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 20 Eylül 2017, Çarşamba 09:34 tarihinde eklendi. 1649 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vekil Kayan, Başkan Kaya’ya ateş püskürdü

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün Pazartesi günü gerçekleştirilen haftalık toplantısında konuşan Vekil Turabi Kayan, İlçe Başkanı Özgür Kaya’yı hedef alarak ateş püskürdü.
Vekil Kayan, Başkan Kaya’ya ateş püskürdü

Başkan Kaya’nın gazetelere verdiği açıklamaları eleştiren CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, toplantıda sert sözler sarf etti. Başkan Kaya’nın insanları suça teşvik ettiğini iddia eden Kayan “Biliyorsunuz partimizin kongreler dönemi bu dönem. Kongrelerden öncede partimizin muhtarlık bölgesi delege seçimleri var. Muhtarlık Bölgesi delege seçimleri şuanda devam etmektedir. Bu delege seçimlerimiz bizim partimizin yüz akıdır arkadaşlar. Demokrasinin Türkiye’de en sağlıklı bir şekilde işletilmeye çalışıldığı yer Cumhuriyet Halk Partisi delegasyon sistemi ve kongreler çalışmalarıdır. Burada önemli olan bunun en sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlamaktır. Buna zemin hazırlamaktır. Burada büyük görevde İlçe Başkanlarına, İlçe Yönetimlerine, İl Başkanlarına ve İl Yönetimlerine düşer. Ben talihsiz bir mesaj okudum geçen gün. Sayın İlçe Başkanımız ver yansın ediyor, ayrıca suça teşvik ediyor. Sayın Başkanım siz burada geçersiz oy kullanırsınız diye bir beyanda bulunamazsınız. Bu parti suçudur, herhalde ne yaptığınızın farkında değilsiniz. İkincisi de sizden başkasının, delegasyon üyesinin, burada sanki partide çalışma yapmaya hakkı yokmuş gibi beyanlar içeren yazılar yazıyorsunuz ve gazetelere beyanlar veriyorsunuz.

Değerli arkadaşlar, biz demokrasiyi yaşatmaya çalışıyoruz. Dünya egemenleri buna çelme taktığı, arkadan yumrukladığı, bir sürü engel çıkardıkları halde demokrasiyi yaşatmaya çalışıyoruz Türkiye’de. Biz burada birbirimize çelme çakmaya çalışmıyoruz. Demokrasi uzlaşma biçimidir. Uzlaşma rejimi ile demokrasi sağlıklı bir rejime oturur. Burada onun bunun ittifakı ile bir yere çaba sarf edildiğini söylüyorsunuz. Sayın Başkanım size soruyorum, siz ilçe başkanı olduğunuz geçen dönem hangi ittifaklarla ilçe başkanı oldunuz? Bunu söyleyemezsiniz burada. Peki, ben bir soru soracağım, bir ilçe başkanı burada kurultay delegesi olma gibi bir hakka sahiptir. Bizim İlçe Başkanımız Kurultay delegesi mi? Hayır. Neden olamadı? Çünkü onu buraya getirenler istemediler. Sevgili kardeşlerim, bunları söylemekten de utanıyorum ama sen benim partimde kalkıp da iki tane oy atıp geçersiz oy kullanın diyemezsin. Sen benim partimde onlar şöyle ittifak yapıyor, böyle ittifak yapıyor diyerek hedef gösteremezsin, insanları karalayamazsın. Her fırsatta söylüyorum, tekrar söyleyeceğim. Arkadaşlar Türkiye karanlığa doludizgin gidiyor ve dizginlerinden boşanmış bir şekilde gidiyor. Bu toplumun mutlaka uyarılması gerekir ve bunu uyaracakta Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz bu konuda canla başla çalışıyoruz ve toplumu uyandıracağız. CHP, Türk insanın önce kurtuluşunu sağlayan, ondan sonrada sağlıklı çağdaş bir rejim kurmasında öncü bir parti, çünkü CHP Cumhuriyetin kuruluşundan 52 gün önce kurulmuş bir partidir. Önce Cumhuriyet Halk Partisi kurulmuştur 9 Eylül’de ardında 52 gün sonra 29 Ekim’de Cumhuriyet kurulmuştur. Şimdi böyle bir ideallerin takipçisi olan bir partide böyle zırvalıklara yer yoktur. Değerli arkadaşlar, hepimiz bir görev üstleniyoruz. Halk partisinin her neferi bir aydınlanma meşalesidir. Bu aydınlanma meşalesini elinde bulunduran CHP’li toplumun kafasını karıştırmaya toplumu hileye sevk ettirmeye yönlendiremez. Bu bir acıdır, bu bir ayıptır.”dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek