Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 20 Eylül 2017, Çarşamba 09:29 tarihinde eklendi. 1604 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaya, “Yeni Müfredat ile gençler zehirleniyor”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, Pazartesi günü yapılan haftalık toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Kaya, “Yeni Müfredat ile gençler zehirleniyor”

CHP İlçe Başkanlık binasında 18 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilen CHP haftalık toplantısında konuşan İlçe Başkanı Özgür Kaya, eğitimde yapılan son düzenlemede gençlerin zehirlendiğini belirtti.

Kaya, “Yeni Eğitim Öğretim yılının tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Her yıl AKP hükümeti eğitimde yaptığı devrimle aslında eğitimin içi,  içeriği boşaltıldı ve son yaptıkları düzenlemede Mustafa Kemal Atatürk’ü ve verdiği mücadeleyi müfredattan çıkarmak için gayret içindeler. Ünlü şair Tevfik Fikret’in bir sözü var, ‘Zehiri adama bakır kâsede değil, altın kupada sunarlar. Siz altın kupada içtiğiniz bir şeyin kaliteli olacağını düşünürsünüz ama içtiğiniz şey zehirdir.’ AKP’nin bu devrim dediği, yenilik dediği şeyde aslında bu ülkenin damarlarına santim santim enjekte edilen zehirdir. Çocuklarımızın geleceği bugünden zehirlenmektedir. Olağan Üstü Hal koşullarında Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkeyi idare eden, yani aslında fermanlarla ülkeyi idare eden AKP Genel Başkanı dün yaptığı açıklamada, hiçbir bilimselliğe dayanmadan, hiçbir kurum ve kuruluştan görüş almadan sonuçlarının ne olacağını hesaplamadan, işin nereye gideceğini bilmeden cahilce, kendince TEOG’un da kaldırılması gerektiğini söyledi. Önce bu insanlarda iyi olacak, çocuklarımız sınav psikolojisinden kurtulacak diye bir hava yaratıyor. Bu belki doğru ancak biz bugüne kadar AKP’nin halkın menfaatine icraat yaptığını görmedik. Söyledikleri sözlerin hepsi güzel ve süslü sözler ancak işin sonunda ortaya çıkan yeni bir fiyaskodur. TEOG sınavının kaldırılmasını talep ederek arkasından gelecek olanı biz Cumhuriyet Halk Partililer biliyoruz. TEOG sınavının arkasından diyecekler ki imam hatipler dezavantajlı imam hatiplerin önünü açalım ve diğer taraftan da özel okullar dezavantajlı, özel okulların önünü açalım. Yani devlet okullarını yok etme politikası, Milli Eğitimi yok etme politikası tüm hızıyla devam ediyor. Bir milleti hele hele Türk Milleti’ni esir almanın tek yolu eğitimde gençleri zehirlemek olduğunu görmüş olan emperyalistler ve onların buradaki tetikçileri MEB üstünde her gün ve her gün oyunlarına devam ediyorlar. Bu yeni eğitim öğretim yılında da maalesef yine bu oyunlardan birisi ile karşı karşıyayız. Ve artık çocuklarımızın geleceğinden, ülkemizin geleceğinden endişe ediyoruz.”dedi.

Delege seçimleriyle ilgili de konuşan Kaya, hiçbir hesabın CHP’den daha büyük olamayacağını belirterek, “Yönetim kurulunda toplantı yaptığımızda, takvimi nasıl oluşturacağımızı söylediğimizde arkadaşlarımızın çeşitli önerileri oldu. Dediler ki şu mahalle şununla olsun bu mahalle bununla olsun. Bende onlara şunu söyledim; hiçbir hesap Cumhuriyet Halk Partisinden daha büyük olamaz. Onun için biz bu seçimleri hafta sonuna koyacağız. Ve 5 hafta sürecek seçimlerde tüm Lüleburgaz’ı ve tüm Trakya’yı Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan bu şölene ortak edeceğiz. “diye konuştu.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek