Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 11 Ağustos 2017, Cuma 09:22 tarihinde eklendi. 31784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Sevdiğiniz işi yapın”

Zorlu bir süreç sonunda yılmayıp hayallerine ulaşmayı başaran Ataköylü Diyetisyen Tuğçe Emiroğlu kısaca yaşadıklarını bizlerle paylaştı;
“Sevdiğiniz işi yapın”

Emiroğlu “Okumak kişiyi meslek sahibi yapar fakat kişilik baki kalır diyerek yazıma başlamak istiyorum. İstanbul doğumlu olup ilkokulu İstanbul da okudum. Lise yi Lüleburgaz Atatürk Lisesinde tamamladım.(2007) Balıkesir Üniversitesinde 2 yıl (ön lisans) eğitimi için gıda teknolojisi et endüstrisi programına devam ederek bu bölümden mezun oldum. Zorlu bir seçimdi çünkü hep gıda sektöründe olmak ve bu sebeple iyi bir branşa sahip olmak en büyük hayalimdi. Bu bölüme giderken 2 yılın sonunda fakülteye geçiş yapma hayalim vardı. Sonra eşimle(Sıtkı Emiroğlu) tanıştım. Sınavlara hazırlanmaya devam ediyordum bu süreçte. Ve evlendiğim yıl sınavı burslu olarak kazandım. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü… Artık diyetisyen olacaktım ve tüm çabalarımın karşılığını almıştım. Ve şimdi Onur Belgesiyle bitirdiğim bölümden görevime başlamaya hazır bir Diyetisyenim. Nedir Diyetisyen?

 

Hastaların beslenmelerini düzenleyip, toplu beslenmelerde menü planlamaları yapan, doğum öncesi ve doğum sonrası, sporcu beslenmesi, kanser vakaları, şeker, diyabet, çölyak ve daha birçok hastalıkların beslenmesinde eğitim almış, yoğun tempolara göğüs germiş, kişisel eğitimlerle bilgilerini güçlendirmiş besi bilimcidir diyetisyen. İnsan anatomisini çok iyi bilmektir diyetisyen olmak demek ve kendini sağlık sektörüne adamaktır. İşte ben de öyle aşığım ki mesleğime, staj dönemim boyunca fırsatım olduğunda, kendimi geliştirmek için çeşitli kongrelere, eğitimlere giderek tamamladım zamanımı. Kanser de beslenme özellikle tez konum olduğu için ayrı bir ilgiydi benim için ve birçok eğitimlerde bulundum. Ankara Onkoloji Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastalıklarda diyet tedavisi stajı ve Bilkent Üniversitesinde kurum stajı ile çok güzel bilgiler edindim. Şimdi ise bu mesleği hakkıyla yapmak, hasta ya da sağlıklı kişilerin beslenmesini düzenlemek, gençlik dönemindeki dengesiz beslenmeye HAYIR demek için sizlere hizmet vermeye hazırım. Sırada ki planım ise yakın zamanda memleketim Lüleburgaz da açacağım beslenme ve diyet merkezinde sadece zayıflamak değil düzenli ve dengeli beslenmeyi sunacağım bir hizmetin aşamalarını hazırlamaktır. Yazımı okuyan büyüklerim, küçüklerim söyleyeceğim çok şey var ama en önemlileri ile sonlandırayım yazımı. Pes etmeyin, sevdiğiniz iş ne ise mutlaka onu yapın, çocuklarınız plan yapsın ve planlarını dinleyin destek olun. İnanın… Kendinize sonsuz güvenin ve başarı hemen yanınızda olsun. Sağlıklı beslenin, mutlu yaşayın. Sağlık dolu güzel günlere.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek