Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 01 Ağustos 2017, Salı 09:26 tarihinde eklendi. 1817 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de kongre süreci 24 Ağustos’ta başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığının her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısı yapıldı.
CHP’de kongre süreci 24 Ağustos’ta başlıyor

Dün, saat 12:30’da Parti Binası’nda CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının gündeminde, ekonomik kriz, delege seçimleri yer aldı.

“Köylüsü üretmeyen ülkeler batmaya mahkûmdur”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya,  buğday fiyatlarına dikkat çekerek AKP Hükümetinin ülkemizde milyonlarca insanın beklediği buğday fiyatlarının artmasını beklerken, hükümetin ithalatın kapısını açtığını belirtti. Kaya “Türkiye’nin gündemi aslında ekonomik krizdir. Bugün AKP Hükümeti 16. Yıl sonunda artık ekonomiyi tamamen eline geçirmiş, üretmeyen sadece tüketen ve borçla büyüyen ekonominin artık sonuna gelmiştir. Ülkemizde milyonlarca insanın beklediği buğday fiyatlarının artmasını beklerken, hükümet ithalatın kapısını açmıştır. Köylüsü üretmeyen ülkeler batmaya yok olmaya mahkumdur. Bugün, AKP Hükümetinin aldığı tedbirler çiftçiyi yok etmek, köylüyü yok etmek üzerine kuruludur. Buğdaya verilen fiyat 85 kuruş civarında, eğer bir kahvede içerseniz çay 1TL, eğer bir kafede içerseniz 3TL, bira 7TL, yani 15 kg buğday vererek bir bira içilebiliyor. 1kg buğdayla 1 bardak çay içiliyor. İşte bugün AKP’nin getirdiği nokta bu ve bunun çözümü olarak da ithalatın önünü açalım, buğday gelsin Rusya’da ki üretici kazansın ama Türk köylüsü artık ekip biçmesin. Bunun sonu uçurumdur ve yokluktur. Tarımda durum böyleyken, sanayi de durum daha kötü. Çin’den, Hindistan’dan ithalata dayalı oradaki fabrikaların ürettiğini getirmeye yönelik bir politika var, dedi.

SEÇİMDE YAPMAMIZ GEREKEN DEMOKRATİK BİR ORTAMI SAĞLAMAKTIR’

Biz bir taraftan AKP ile mücadele ederken bir taraftan da kendi içimizde demokrasi şölenini başlatmış bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde Ağustos’un 24’ünden itibaren il ve ilçelerimizde kongrelerimizi başlatacağız. 2019’da hem genel hem de yerel seçimlerde hazır hale getireceğiz. Bu mücadeleyi verirken tek istediğim, ricam şudur; önümüzdeki günlerde bu demokrasi yarışı içinde çelme takanlar olabilir, çimdik atanlar olabilir, tekme atanlar olabilir biz asla böyle bir kavganın çekişmenin içine girmeyeceğiz. Biz, İlçe Yönetim kurulu olarak oluşabilecek kavgaları engellemek, kırgınlıkları gidermek için uğraşacağız. Bizim, ilçe yönetiminin rakibi değil bu arkadaşlar, bu arkadaşlarımız adaydır. Eğer rakip diye bakarsak onlara karşı kendimizi kurarız oysaki bu arkadaşlar bizim adaylarımızdır. Öyleyse yapmamız gereken şey herkesin kendi çalışmasını yapabileceği demokratik bir ortamı sağlamak, herkesin kendini anlatabilmesini sağlayacak alanı açmaktır. Bizim hiç kimsenin geçmişiyle ilgili problemimiz yoktur, olamaz, biz insanların geleceğine projelerine bakarız, dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek