Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 18 Temmuz 2017, Salı 09:49 tarihinde eklendi. 1223 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Sevseniz de sevmeseniz de o bizim Genel Başkanımızdır”

CHP İlçe Başkanlığı Binasında düzenlenen haftalık gündem toplantısında konuşan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan gündeme dair açıklamalarda bulundu.
“Sevseniz de sevmeseniz de o bizim Genel Başkanımızdır”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, açıklamasına başlamadan önce CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden alıntı yapmasına sitem etti. Kayan, “Sayın Başkan hatırlatmak isterim. Genel Başkanımızın sözünü kullanıyorsunuz. Eşdeğer olduğunuz kişilerin sözünü kullanırsınız. Eğer bu partinin mensubusunuz ve ilçe başkanısınız, Türkiye’nin hiçbir yerine bu söz ne bir ilçe başkanına yakışır, ne bir partiliye yakışır, ne de bir sıradan vatandaşa yakışır. O bizim genel başkanımızdır. Sevseniz de sevmeseniz de makamına saygı duyulmalıdır. Özellikle bunu hatırlatmak istedim.”dedi.

Kayan, konuşmasının devamında Adalet Yürüyüşü değerlendirmesinde bulundu. Kayan, “Değerli arkadaşlarım, Genel Başkanımız zafer tahakkuzuna çıktıktan sonra sürekli olarak adalet yürüyüşüne katılım sayısı sürekli olarak artmıştır. Türkiye’nin gözü kulağı bu mitingteydi. Peki, bu insanlar neden buraya geliyordu? Değerli arkadaşlar insanların yaşaması için oksijene ihtiyacı vardır. Eğer oksijen yoksa insanın 1 dakika bile yaşaması mümkün değildir. Aynı şekilde sosyal olarak, toplumsal olarak insanın adalete ihtiyacı vardır. Eğer hak, hukuk ve adalet dediğimiz iklim oluşmadıysa bu iklimin içinde bir toplum yaşayamaz. Türkiye’deki bu haykırış, bu sesleniş, bu hareket toplumsal adaletin hukukun bittiği anlamına gelir. Yani hak, hukuk, adalet iklimi Türkiye’de kalmamıştır. Kalmadığından dolayı da halkımız nefes almak için bu adalet yürüyüşüne ve bu adalet mitingine destek vermişlerdir. Destek çığ gibi büyümüştü, onların altında çığ gibi büyüyen iktidar, ne yapacağını şaşırmıştı ve 15 Temmuz’a toplumu yığmaya çalışmıştır. Bu toplum binlerce yıldan beridir bir bütündür. Bu bütünlüğü parçalamak, ayrıştırmak içinde bu konuda büyük bir gayret göstermeye çalışan bir iktidar vardır Türkiye’de. Bütün sorun bu iktidardan kaynaklanmaktadır. Bu bahsettiğim iklimi de oynatmıştır. Yani nefes alamama, adaletsiz, haksız, hukuksuz iklimi yaratanda yine bu iktidardır. Bu iktidar Türkiye’nin iklimini bozmuştur. Bu iklimde nefes almak mümkün değildir. Ve bu nefes almayı sağlıklı bir şekilde yaşayacak hale getirmek için Türkiye’nin bir an evvel bu iktidardan kurtulup, sağlıklı bir iklim yaratması gereklidir. Bunun içinde topyekûn bir seferberliğe ihtiyaç vardır. Bu adalet yürüyüşü bu seferberliği bir göstergesidir. Burada toplum isyan ediyor, çığlık atıyordur. Türkiye’de sanki böyle bir şey yaşanmamış, sanki canhıraş bir şekilde çığlık atmamış gibi iktidarın hiç umurunda değil gibi davranılıyor. Umurunda aslında, nasıl umurunda biliyor musunuz? Bunu topluma unutturmaya çalışıyorlar. Bunu toplum duymamış bir hale gelsin diye bir çaba içine girmişler ve bunu tamamen Türkiye’nin siyasal gündeminden düşürmeye çalışıyorlar.

“Ülkenin dış borcunun yarısı FETÖ’ye aktarıldı”

Değerli arkadaşlar 15 Temmuz’da bir FETÖ ayaklanması vardır. FETÖ denen terör örgütünün Türkiye’yi ele geçirme hamlesidir bu. Bu ele geçirmek için bugüne kadar ki bütün şartları FETÖ terör örgütüne yaratan bugün ki siyaset iktidarıdır. Bu siyasi iktidara CHP sürekli olarak her fırsatta uyarmaya bu konuda yanlıştan döndürmeye çalışmıştır. Bizim sözlerimize kulak asmayarak kendi yerlerini sağlamlaştırmak için onların nüfuslarını kullanmaya çalışmışlardır. Bu karşılıklı bir alışveriştir. Onların güçlerinden yararlanmak için iktidar onların istediği her şeyi vermiştir. Bir söylentiye göre yaklaşık olarak 340milyar dolar Türkiye’den FETÖ terör örgütüne para aktarılmıştır. Değerli arkadaşlar Türkiye’nin dış borcu zaten 650milyar dolar yani bu paranın yarısı bunlara gitmiştir. Şimdi Vatan kurtarmışlar gibi bayram ilan ederek kutluyorlar. Bu çok acı bir olaydır, çok sinsi bir plandır, bu Türkiye’yi ele geçirme planıdır.

“Hesap Türk çiftçisine tarlasını sattırma hesabıdır”

Trakya’da buğday hasadı bitene kadar, hükümet buğday fiyatlarını açıklamamıştır. 83 kuruşa kadar düşmüştür buğday fiyatları. Hükümet geçtiğimiz haftanın sonunda açıkladı 94 kuruş. Niye bu zamana kadar duruyorsunuz. Ben defalarca aradım Tarım Bakanını, sayın vekilim fiyatlar yüksek olduğu için fiyatlar açıklanmıyor diyor. Bizim Trakya’da 83 kuruşa kadar düşüyor ama Anadolu’da fiyat yüksek dedi. Anadolu’daki fiyat yüksekliğinin Trakya çiftçisine bir faydası yoktur. Ne demek istiyorsunuz siz demek istedim. Trakya çiftçisini siz cezalandırmak mı istiyorsunuz siz dedim. Bugün verilen 94 kuruş eksiktir, yanlıştır çünkü 1 sene önce bunun hasadını yapmaktadır. Masrafın tamamı 85-90 kuruşa geliyor. 4 kuruşluk bir şey. Siz bunu bankaya götürseniz %10 verse 9 kuruş alırsınız. Şimdi hal böyleyken Türk çiftçisine devletin gösterdiği revaya bak. Hesap nedir? Hesap Türk çiftçisine tarlasını sattırma hesabıdır. Türk çiftçisi arazisinden para kazanamasın, arazisini satsın hesabıdır bu. Bu hesap yabancıların planlayıp hükümetin önüne koyduğu bir projedir. Çünkü bu araziyi Türk çiftçisinin elinden alıp yabancılara satma hesabıdır bu.”diye konuştu.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek