Lüleburgaz Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü coşku ile kutlayacak
Tır köprüden dereye uçtu
Hilal Mete Şahin, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
DİSK/EMEKLİ-SEN GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LÜLEBURGAZ'DAYDI...
Bu haber 01 Temmuz 2017, Cumartesi 09:23 tarihinde eklendi. 1805 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

35 bin ton kapasiteli Tarım Ürünleri Deposu açıldı

Ticaret Borsası kuruluşu olan Lüleburgaz Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi dün kurban keserek açıldı.
35 bin ton kapasiteli Tarım Ürünleri Deposu açıldı

Lüleburgaz Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi 30 Haziran Cuma günü saat 15.00’da yapılan törenle açıldı. Ticaret Borsasının ticaret yapmasına izin verilmediği için açıldığı belirtilen Lüleburgaz Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi’nin açılış töreninde kurbanlık koyun kesildi.

Lüleburgaz Ticaret Borsası Başkanı Kenan Var, yaptığı açıklamada çiftçilerin depolama ücreti olmadan ürünlerini depolayabileceklerini belirterek,“Çiftçilerimiz herhangi bir depolama ücreti olmadan, stopaj ücreti olmadan sadece 25 TL giriş ücreti ve ameliye ücreti vererek ürünlerini depolayabilecekler. Bizde stopaj ücreti olmayacak ama Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) %2 oranında bir stopaj alınıyor. Ayrıca çiftçilerimiz ürünlerini burada depolaması durumunda bankalarda kullandığı kredilerin faiz oranından %50’ye varan indirim alacak.”dedi.

Başkan Var, depolama alanlarının da Lüleburgaz’ın kapasitesini karşılamadığını belirterek, “Toplam depolama kapasitemiz 35bin Ton ancak bu kapasitenin kısa sürede dolacağını düşünüyorum. Lüleburgaz gibi bir yerde bu kapasitenin en az 100bin Ton olması gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisine de teşekkür eden Var, kendilerinin TMO sayesinde buralara geldiklerini sözlerine ekledi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek