Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 17 Haziran 2017, Cumartesi 09:28 tarihinde eklendi. 1311 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Birleşik Haziran’dan Adalet Yürüyüşüne destek

Lüleburgaz Birleşik Haziran Hareketi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasınının ardından “Adalet Yürüyüşü” başlatan CHP’ye destek verdi.
Birleşik Haziran’dan Adalet Yürüyüşüne destek

Lüleburgaz birleşik Haziran Hareketi’nin basın açıklaması şöye; “Birleşik Haziran Hareketi yayınladığı bildiride Haziran Türkiye'sini kurmak için işçilere, gençlere, kadınlara, yoksullara, halklara, ezilenlere çağrı yaptı. Haziran'ın açıklamasında dış ve iç politikadan, Kürt, Türk ve bölge halklarının eşit yurttaşlık hakkına, çevre, sağlık ve eğitimden, kadın mücadelesine ve halk örgütlenmesine dair birçok başlık bulunuyor. Açıklamada 15-16 Haziran 1970'de işçi sınıfının büyük direnişi, 1 Mayıs'lardaki coşkulu kalabalıklar ve devrimci taleplerden bahsedilirken günümüzde Erdoğan-AKP iktidarının meşruluğunun olmadığı belirtildi.AKP'ye karşı halkın örgütlü mücadelesinin büyütülmesinin gerekliliğini ifade eden Haziran, Kürt, Türk ve tüm bölge halklarının da eşit yurttaşlık ve birarada yaşaması ve halklar arasında gerçek bir barışın sağlanabilmesi için mücadele edeceklerini de kaydetti.

"Haziran Türkiye'si teslim olmaz" denilen açıklamanın tam metni şu şekilde:

Haziran Türkiye’sini Kuralım

2013 yılı Haziran ayında halkın Erdoğan-AKP iktidarına karşı gerçekleştirdiği büyük direniş Türkiye’ye bir yön çizdi. Bu yeni yön; mücadeleci, anti-emperyalist, ilerici, emekçi halkımızın yakın tarihin tanık olduğu en büyük başkaldırısı ile çizildi. Bu başkaldırının beslendiği kaynak, Anadolu’dan emperyalistleri kovan, Amerikan 6. Filo askerlerini denize döken, 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi ile yerli yabancı patronları titreten, yüz binlerle doldurduğu 1 Mayıs alanlarında kontrgerilla kıyımlarına karşı gövdesini siper eden, 12 Eylül zindanlarında siyasal soykırıma ve işkenceye direnen, 1 Mart 2003’te ülkesinin Irak işgaline katılmasını engelleyen, parmakla sayılmayıp kırmakla tükenmeyen bir mücadele geleneğidir. Haziran Türkiye’si, üzerimize çöken karanlığı yıkabilecek, eşit ve özgür bir ülkenin yolunu açabilecek güçte olduğumuzu göstermiştir. Bu topraklar nice zalimler, nice sömürgenler, nice hırsızlar, nice katiller gördü ama hiçbirine teslim olmadı. Şimdi Erdoğan-AKP iktidarına mı teslim olacağız?

Haziran Türkiye’si teslim olmaz

Şimdi teslim olmayan, boyun eğmeyen, diz çökmeyen halkın iradesiyle Haziran’ın ülkesini kurmak için yürüyüşümüzü güçlendirme zamanıdır!

Erdoğan-AKP iktidarı yargıdan Meclis’e tüm alanları Kaçak Saray’ın denetimine soktu. 12 Eylül’e dayanan anti-demokratik yasalarla, barajlarla, ucube siyasi partiler kanunlarıyla birlikte seçimler halkın iradesinin önüne konulan bir barikat işlevi görüyor. AKP, yasakların yanında hile ve manipülasyonlarla sonucunu önceden belirlemeye çalıştığı seçimlere dayanarak iktidarını sürdürmeye çalışıyor.

 

Erdoğan-AKP iktidarının meşruluğu yoktur

Yasaklı, baskılı, barajlı ve hileli seçimlerle alınacak yetkinin de meşruluğu yoktur! Bu koşullarda bu ülkede Erdoğan’ın diline doladığı ‘milli irade’nin çıkacağı son yer seçim sandığıdır! 2013 Haziran direnişi tüm bunlar karşısında halkın kendi sözü ve eylemiyle yeni bir yol açtı. Forumlarda-meclislerde ve meydanlarda halkın birleşik gücüne ve kendi iradesini dayanan yeni bir siyaset zemini oluştu. Erdoğan-AKP iktidarını durdurmanın yolunu bu direniş gösterdi. Bugün bizim sorumluluğumuz halkın direnişle açtığı bu yolda yürümektir. Haziran halk meclislerinde halkın birleşik direnişini örgütleyeceğiz. Kaçak Saray iktidarının saldırılarına karşı yaşamın her alanında barikatlar, yeni hatlar kuracağız. Halkın kendi sorunlarını çözemeyeceği ve asla kendi kendini yönetemeyeceği fikrini yüz yıllardır halka dayatan bu kula kulluk düzenini, halkın dayanışması ile yıkacağız. Dayanışmacı, paylaşımcı yeni bir hayatı bugünden başlayarak ilmek ilmek öreceğiz. AKP’yi halkın örgütlü gücüyle yenmek için bir araya geldik, birleştik, birleşik bir hareket oluşturduk; siyasal eylemliliğimizle halka umut verdik; şimdi bu umut yürüyüşümüzü büyütüyoruz. Gelin, Adaletin Türkiye’sini, Eşitliğin Türkiye’sini, özgürlüğün Türkiye’sini, Kardeşliğin Türkiye’sini, Laik Türkiye’yi, Emekçilerin Türkiye’sini, Haziran Türkiye’sini kurmak için umut yürüyüşümüzü büyütelim, Haziran Meclislerinde buluşalım ve birlikte yürüyelim” dedi.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek