Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 13 Haziran 2017, Salı 09:28 tarihinde eklendi. 25007 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Kaya “Ayçiçeğine yüksek fiyat verilmeli”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.
Başkan Kaya  “Ayçiçeğine yüksek fiyat verilmeli”

Saat 12.30’da başlayan toplantıya CHP Lüleburgaz Başkanı Özgür Kaya, CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcıları Melahat Kantürer ve Mehmet Serkan Can, CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,  CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyeleri Gürcan Kırım ve Yeşim Girgin,  Kristal İş Sendikası Trakya Şube Sekreteri Serbülent Avcı, Lüleburgazlı Doğa Savunucusu Hakan Dedeoğlu ile birlikte parti üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda;   Katar'a asker gönderilmesi,  terör olaylarının ardındaki gerçekler,  Köylerde düzenlenen yeryüzü sofraları programı, Trakya Birlik, Kırklareli Fuar ve Kongre Merkezi, TAREKS’in ithal ederken ölen ama nereye gömüldüğü ve nerede olduğu belli olmayan büyükbaş hayvanlar konuşuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Hepinizin bildiği AKP hükümeti gece yarısı kararnamesi ile Katar’a asker gönderme kararı çıkardı. Bugün gördüğünüz gibi AKP hükümeti ülkemizi Arap sermayesine, Trakya’yı Termik Santrali sahiplerine, Kırklareli’nin kuzeyini LİMAK’a güneyini Ziya Tarım’a peşkeş çekiyor.  Bölgede Ayçiçeği üreticisi kötü günler geçirirken Trakya Birlik’in başında Başkan 102 bin TL maaş alıyor. Kim bu  ? AKP’nin eski Edirne İl Başkanı şimdi ki AKP Milletvekili. Peki Trakya Birlik bunların elindeyken ayçiçeği üreticisi kendini geçindirecek fiyatı alabilir mi  ? Alamaz. O zaman ne yapacağız  ?Trakya Birlik Seçimleri’ni almamız lazım.. Ülke genelinde yüzde 70 hayır oyu veren Trakya’da Trakya Birliğin başında bir AKP’li başkan yakışmıyor.  Bu başkan mutlaka bizim parti üyelerimizin de göz yumması ile orada hala oturuyor. Ama artık oturamayacak. Bundan sonraki ilk seçimde oraya CHP’li bir başkanı seçeceğiz. Çalışmalarımız da bu yönde olacak.  Şimdi bölgemizde yeryüzü sofraları ile halkımıza ulaşıyor.  Bu yeryüzü sofralarını kurduğumuz yerlerde halkımızın partimize olan ilgisi de artıyor.  Lüleburgaz olarak çalışıyoruz.  Lüleburgaz’ın hakkını yedirmemek için çalışıyoruz. Kırklareli’nin hakkını yedirmemek için çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda köylere hizmet götürülmesi için ayrılan paranın Kırklareli Merkez’de fuar merkezine kullanılmaması için çalışıyoruz. Eğer Kırklareli’ne fuar merkezi yapılacaksa bunun parasının hükümet tarafından ayrı gönderilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Ahmetbeyli Mustafa Güler isimli parti üyesi, Trakya Birlik içinde bazen çiftçilerin zor durumundan faydalanılarak oy istendiğini zaman zaman da çiftçilerin haciz getirilmekle tehdit edildiği için sürekli sağcıların kazandığını söyledi.

CHP Lüleburgaz İskiklal Mahallesi, Mahalle Komitesi üyesi Hüseyin Tumbar da yaptığı konuşmada; “Hafta sonunda doğduğum köy olan Pınarhisar’ın Erenler köyüne gittim. 8 yıl önce taş ocağı kurulmuştu. Şimdi artık köyde yürümek ve nefes almak zorlaşmış. Her yer toz içinde. Bu sıkıntının bir an önce çözülmesi gerekir. Siyasilerden ve yöneticilerden bu konuda destek istiyoruz” dedi.

CHP Lüleburgaz İl Genel Meclisi Üyesi Gürcan Kırım da yaptığı konuşmada; “TAREKS’İN Ovacık’ta hayvan besleme yeri var. Zaman zaman hayvan ithal ediliyor. Ancak ithal edilen bu hayvanların yüzde 20’sinin öldüğü raporlarda var. Ancak bu hayvanların gömüldüğü bir yok. Nereye gidiyor bu hayvanlar?” diye sordu.

Gürcan Kırım’ın bu sorusuna “Kavurma olmuştur” diye cevap veren Hakan Dedeoğlu parti üyeleri arasında gülüşmeye neden oldu.

Gürcan Kırım, Kırklareli içinde alınan kararlarda AKP’nin sürekli doğayı katledici kararlara imza attığını ancak bazı kararlara özellikle Kırklareli Merkez’de görev yapan CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri tarafından destek verildiği için üzüldüğünü söyledi.

İl Genel Meclisi Üyesi Yeşim Girgin ise Cavit Çağlayan ve Abdullah Mutluer’in başkan olması için oy kullanmamalarından dolayı disipline sevk edildiklerini belirterek;”Aynı kişiler Kırklareli’nin yararları için oy kullanırken birlikte hareket etmiyorlar” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın; “Kırklareli genelinde 200’den fazla taş ocağı var. Bu taş ocaklarının Kırklareli’ne maddi katkısı 450 bin TL. Ama bir Dupnisa Mağarası’nın Kırklareli’ne katkısı 6 milyon 500 TL. Yani Bu taş ocaklarının Kırklareli’ne faydadan çok zararı var.” Dedi.

Haber MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek