Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 16 Mart 2017, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 2359 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fetö Davasında 5 tahliye

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılandığı davada, 5 kişi tahliye edildi
Fetö Davasında 5 tahliye

Duruşma, 14 Haziran'a ertelendi

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılandığı davada, 5 kişinin tahliyesine karar verildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda görülen duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, öğle arasının ardından devam eden duruşmada, savcılık mütalaasına ilişkin kararı açıkladı.

Koçer, tutuklu sanıklardan Ramazan Öztürk, Mehmet Kudret Turna, Metin Boz, Ahmet Toplu ve Mehmet Taş'ın tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmelerine, haklarında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme Başkanı Koçer, eski Tuğgeneral Doğan, Binbaşı Servet Arslan, Yarbay Çiçek ve diğer 30 sanık hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması suretiyle serbest bırakılmaları durumunda kaçacakları veya yargılamayı sonuçsuz bırakmak amacıyla saklanacakları yönünde şüphenin var olduğunu, tutuklulukta geçirdikleri süreyle mahkum olacakları cezanın infazında hürriyeti kısıtlama yönünde bir ihlalin oluşmadığının anlaşıldığını, tutukluluk hallerinin devamına hükmedildiğini belirtti.

Koçer, ayrıca tutuksuz sanıklardan Hidayet Ulu, Serkan Gümüş, Ömer Faruk Yılmaz, Emrah Karahan'ın yurt dışı yasağı dışındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırıldığını kaydetti. 

Duruşma, 14 Haziran'a ertelendi.

Kararın açıklanmasının ardından bazı sanık yakınlarının tepki gösterdiği görüldü. Mahkeme salonunda bağıran sanık yakınları, polis ekiplerince salondan çıkarıldı.

Tutuklu sanıklardan bazıları ise duruşma salonunda bulunan sandalye ve masalara tekme attı. 

Öte yandan bir sanık yakını ise fenalaşarak bayıldı. Sağlık ekiplerince müdahale edilen sanık yakını, Kırklareli Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında ring aracına bindirilerek ceza infaz kurumuna götürüldü.

İddianamede sanıkların, "TBMM'yi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçlarından ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile "silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan beş yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. 

 

A.A. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek