Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 14 Şubat 2017, Salı 09:19 tarihinde eklendi. 1163 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de gündem “Referandum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığının her Pazartesi gerçekleştirilen olağan halk toplantısı yapıldı.
CHP’de gündem “Referandum”

Dün, saat 12:30’da CHP Parti Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Demokrat Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Orhan Akyıldız ve partililer katıldı.

Toplantının bu haftaki gündeminde, 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan referandum çalışmaları yer aldı.

’15 YILDA TÜRKİYE’Yİ UÇURAMAMIŞLAR, ŞAHA KALDIRAMAMIŞLAR BUNDAN SONRA KALDIRACAKLARMIŞ’

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, bugünlerde AKP’nin referandumu konuşup Türkiye uçacak, Türkiye şaha kalkacak söylemlerini hatırlatarak; 15 yıldır Türkiye’yi uçuramamışlar, şaha kaldıramamışlar şimdi bundan sonra kaldıracaklarmış, dedi.

Kaya; “Peki bu referandumda hayır çıkarsa ne olacak? Evet çıkarsa ne olacak? Evet çıktığında işsizlik mi azalacak, dolar mı düşecek, cevap yok. Bütün bunları yaparken de devletin bütün kurumlarını da rehin almış durumdalar. Bunun en son örneğini de Ensar Vakfı’nın açılışında Cumhuriyet Başsavcısından, Kaymakamına, Valisinden, Milli Eğitim Müdürüne kadar tek sıra olarak Cumhurbaşkanının oğlunu karşıladıklarını görüyoruz. Sormuştuk, Bilal Erdoğan’ın devlette ki görevi nedir diye? Henüz bir cevap gelmiş değil, dedi.

‘CHP’NİN İSMİNİN GEÇTİĞİ YERDE TERÖRDEN BAHSEDİLEMEZ’

AKP’nin terörist söylemleriyle ilgili açıklamalarına da değinen Kaya; Biz yine söylüyoruz hayır dediği için PKK hayır diyor, FETÖ hayır diyor, CHP’de hayır diyor bunlar aynı saftadır diyenlere hatırlatalım. Haburda teröristlerle kol köle giren kimlerse, FETÖCÜ’leri devlet kademelerine yerleştirip onlara yardım ve yataklık yapan kimse terörist odur. CHP’nin isminin geçtiği yerde terörden bahsedilemez. Bu ülkenin kurucusu parti asla bunlarla itam edilemez, dedi.

‘DP’DE HAYIR DİYOR, TEBRİK EDİYORUZ’

Bugün önemli konukları olduğunu belirten CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, Demokrat Parti 26 Şubat tarihinde Kongreye gidiyor. Kongrelerinin buradan hayırlı olmasını diliyoruz. Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda Demokrat Parti, de hayır diyoruz, terörist değiliz diye açıklama yapmıştı. Orhan Başkanımı buraya geldiği için tebrik ediyorum kendilerine teşekkür ediyorum, dedi.

‘LÜLEBURGAZ İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN GÖREVE DAVET EDİYORUM’

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın ardından söz alan DP İlçe Başkanı Orhan Akyıldız da,  Belediye’ye seslenerek “böyle güzel bir şehirde şu anda sosyal demokrat olduğunu bildiğimiz Belediye’nin mahalli yönetimlerin de bu işe el atmasını arzu ediyorum” dedi.

“Bu ülke bizim, hepimizin. Bu ülkede dostça, kardeşçe Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda yetiştik. Bizden sonraki nesilleri de yetiştirmek için mirasımıza sahip çıkmamız, sağlam temellere dayandırmamız gerekiyor. Fakat, 2002 yılından bu yana Türkiye iyi yönetilmiyor. Bizler, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmak konusunda sıkıntılıyız. İnsanlar sıkıştıklarında ne yapacaklarını bilemezler. Güzel yönetemedikleri ülkeyi zor zamanda kaldıklarında, sıkıştıklarında milletin gücünü tırmalamaya başlıyorlar. Neden sıkıştılar? Bizlerin cebimizden ekonomi eksildi, geleceğimizi sattılar. Meydana getirdikleri bir eser yok ama televizyonlara, gazetelere baktığınızda güzel şeyler yapıyorlarmış gibi gösteriyorlar. Bizler, Başkanlığa, tek adamlığa 1946 yılından bu yana karşıyız, karşı olacağız. Sayın Genel Başkanımız şunu söyledi, bu ülke hepimizin, hep birlikte yaşayacağız, evet diyenler de bizim vatandaşımız. Biz bu düşüncelerle ülkemizi hep birlikte yönetmeye ant içtik. İnşallah referandumda hayır çıkacaktır, hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, böyle güzel bir şehirde şu anda sosyal demokrat olduğunu bildiğimiz Belediye’nin mahalli yönetimlerin de bu işe el atmasını arzu ederdim. Yine de olacaklarını tahmin ediyorum. Ben geleceğimiz için Lüleburgaz için göreve davet ediyorum. Hep birlikte çalışmaya davet ediyorum, dedi.

Uğur PİRPOR 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek