Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 11 Şubat 2017, Cumartesi 09:31 tarihinde eklendi. 4501 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ensar Vakfı Lüleburgaz Şubesini Bilal Erdoğan açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı’nın Lüleburgaz Şubesinin açılışı için Trakya’ya geldi.
Ensar Vakfı Lüleburgaz Şubesini Bilal Erdoğan açtı

Açılış törenine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz,  İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç,  Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, kurum müdürleri ve vakıf üyeleri katıldı.

Erdoğan’ın gelişi öncesinde Lüleburgaz Emniyeti sıkı güvenlik önlemleri alırken çevre bina ve köşe başlarına da keskin nişancı özel harekâtçılar yerleştirildi.

Akşam saatlerinde Vakıf Binasına gelen Erdoğan protokol ile birlikte Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal’ın okuduğu duanın ardından vakfın kurdelesini kesti ve vakfın hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Açılışın ardından protokol akşam yemeği için TPAO’ya geçti. Burada düzenlenen programa protokolün yanı sıra oda başkanları ve partililer de katılım gösterdiler.

Başkan Erdem “Yardımları bekliyoruz”

Lüleburgaz Vakfı Başkanı Eyyüb Sabri Erdem yaptığı konuşmada Trakyanın maddi ve manevi anlamda ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Ensar Vakfının kuruluşuna uygun hizmet edebilmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini belirterek yardımları beklediklerini söyledi.

İsmail Cem Dilberoğlu “170’e yakın şubemizle hizmet veriyoruz”

Ensar Vakfı Mütevelli heyeti başkanı Av. İsmail Cem Dilberoğlu konuşmasında vakıf hakkında bilgiler verdi. Dilberoğlu ‘1979 yılında kurulan Ensar Vakfı o yıldan bu yana milli ve manevi duygularına bağlı gençler yetişmesi için gayret gösteriyor. 170 e yakın şubemizle hizmet veriyoruz. Bugün de Lüleburgaz şubemizi açıyoruz.  Başta Lüleburgaz Şube Başkanımız Eyyüb Sabri Erdem olmak üzere tüm destekçilere teşekkür ediyorum’ dedi.

Daha sonra kürsüye Bilal Erdoğan çıktı ve bir konuşma yaptı.

Erdoğan “Allah kimseyi vatansız bırakmasın”

Erdoğan “Lüleburgaz’da Ensar vakfının şube açılışını yapıcaz valisi, milletvekili katılacak. Bu günleri de gördük şükredelim diyorum, hamdolsun. Valimize katılımı ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra ensarın anlamını anlatan Erdoğan “Ensar Hz Peygamberimiz efendimiz Mekke’den Medine’ye göç ettiğinde onu orada karşılayan ve bütün Mekkeli muhacir kardeşlerini bağırlarına basan güzide topluluğun adıdır. Yardım edenler.  Ensar vakfını kuran büyüklerimiz de Türkiye’de değerlerimizle buluşmak için iştiakı olan geçlerimize hizmet etmek yardım etmek amacıyla kurulmuş çok değerli bir vakfımız. 170 e yakın şubeye ulaşmış yurtlarıyla gençlerimizin hizmetindedir” dedi. Türkiye'nin enteresan bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan, dünyanın da bir belirsizlik içerisinde ilerlediğini söyledi.

İtalya'da yapılan referandumda "hayır" çıkması ile İtalya'nın geleceğinin karanlığa büründüğünü ifade eden Erdoğan referandumda “EVET” oyu verilmesini istedi.

Erdoğan ''Avrupa'nın genelinde bir liderlik sıkıntısı yaşanmakta. Dünyada sosyal sıkıntılar yaşanmakta. Orta Doğu'da ciddi çalkalanmalar yaşanıyor. Suriye'de Esed'in zulmünden şehit olan insanlar var. 3 milyonu bizim ülkemizde. Onlara Türkiye'de ensarlık etmeye çalışıyoruz. Allah kimseyi vatansız bırakmasın.

15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Ardından şehitlerimizin evlerini ziyaret ettik, gazilerimizi hastanelerde ziyaret ettik. Hepsinin söylediği bir ortak cümle vardı, 'o gece o anda şunu düşündük, bu darbe başarılı olmuş olsa bizim gidecek başka yerimiz yok.' Nereye gideceksin. Suriye'de iç savaş, Irak'ta karışıklık, İran dağlık bir bölge, buradan 80 milyon insanı kim taşıyabilir. Yunanistan, Bulgaristan mı sana kucak açacak. Gidecek başka bir yerimiz yok. 15 Temmuz bizim millet olarak bağımsızlığımız için nedenli fedakarlık yapabileceğimizin yeni bir nişanesi oldu. 1915'te Çanakkale'de neyi ortaya koyduysa bu millet, Kurtuluş Savaşı'nda neyi ortaya koyduysa bu millet bağımsızlığı için tekrar ortaya canını siper edebileceğini göstermiş oldu. Türk milleti göğsünün imamla dolu olduğu yeniden göstermiş oldu. O iman bu topraklar üzerinde, bu milletin bin yıldır, onuruyla, namusuyla, şerefiyle yaşayışının teminatı oldu. Bu topraklarda bizim çimentomuz oldu. Bilal Erdoğan, referanduma ilişkin de değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara kimsenin kanmayacağını aktaran Erdoğan, Türk milletinin kenetlenerek, uyanık olması gerektiğini vurguladı. Yaklaşık 2 ay içerisinde Türkiye'de bir referandum yapılacağını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Elhamdülillah bir liderimiz var. Liderimiz varken, dünya bu belirsiz sularda sürüklenirken, şu reformu da gerçekleştirebilirsek, inanın Tayyip Erdoğan hayattayken değil, Tayyip Erdoğan sonrasında bu ülkede yeniden bizi birbirimize düşürememeleri için bizim bu sisteme ihtiyacımız var. Tayyip Erdoğan kadar karizmatik, güçlü bir lider olmadığı zamanda bu ülkeyi istikrarlı bir şekilde yönetilebilir kılmamız lazım. Gerçekleştirilecek olan referandumda, çok güçlü bir şekilde bağımsızlığımızın teminat altına alacak bir sistemi egemen kılmak için sandıklara gitmemiz lazım. İrademizi ortaya koymamız lazım. Nasıl 15 Temmuz'da bağımsızlığımıza sahip çıkma iradesini, canlarımız, kanlarımızla ortaya koyduysak, bir oyumuzla da olsa referandum sandığında bu iradeyi ortaya koymamız gerekiyor. Tayyip Erdoğan'ın bu referanduma kendisini için inanın bir ihtiyacı yok. Bu iş Türkiye için önemli. Böyle önemli bir reformu ancak Tayyip Erdoğan başımızdayken gerçekleştirebiliriz. Bu referandum önemli'' dedi ve referandumda %60’ın üzerinde evet oyu çıkacağına inandığını belirtti.

Minsolmaz “Cumhuriyet değerlerine bağlıyız”

Daha sonra Milletvekili Selahattin Minsolmaz bir konuşma yaptı. Minsolmaz “TBMM üyeleri olarak 18 maddelik anayasa paketi için sözü milletimize bıraktık. Trakya Bölgemizin büyük çoğunluğu göçmen muhacırdır. Artık biz de ensar olduk ve gereğini yapmalıyız. Özellikle gençlerimizin ahlaki ve dini yönden inşası için bu vakfın önemli hizmetler vereceğine inanıyorum. Ülkemiz ve dünya önemli bir dönemden geçiyor. Bu önemli dönemlerden geçilirken belki de farkında olunamıyor. Ben Fatih Sultan Mehmet’in bile İstanbul’u fethettiğinde bu fethin bu denli önemli olduğunu bir devri kapatıp başka bir devir açtığını o günlerde fark etmediğine inanıyorum. Ülkemiz açısından da önemli bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki referandum artık bizim istikrarı da istikrarlı kılmamız açısından önemli. Bu temeli atmalıyız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi “Yetmiyor ama inşallah sivil bir anayasayı tamamıyla yapabilme erdemini göstereceğiz. Anayasa paketinin en önemli özelliği istikrarı kalıcı kılmasıdır. Kimse korkmasın, korku siyasetine kapılmasın. Bunun içinden diktatörlük çıkacağı çağrısı ve yanılgısı yanlıştır. Bu yanlış bir anlatılmanın başlangıcıdır. Bu coğrafyada yaşadığımız süre içerisinde 600 yıllık imparatorluk tarihimizde bile diktatörlük geçmişi yoktur. Yanı başımızdaki Yunanistan’ı 500 yıl tek bir vali ile yönetmiş bir imparatorluğun bakiyesiyiz. Cumhuriyeti 1923’te kurduk ve yaşadığımız tüm badireleri de hukuk ve demokrasi içinde atlattık. 500 yıl yönettiğimiz Yunanistan’dan ayrıldığımızda halk Yunanca konuşmaktaydı. Ortadoğu’dan Kafkaslardan hangi coğrafyadan yönetimden ayrıldıysak hepsi kendi dilini konuşuyor ve kendi dinini yaşıyordu. İngiltere Hindistan’da 150 yıl kalıp gittiğinde halk İngilizce konuşuyordu. Fransa Afrika’da 60-65 yıl kaldı Cezayir, Fas, Tunus Fransızca konuşmaya başladı. Neden, kabiliyetlerinden mi? Bence o mazlum milletler dayatmadan dolayı öyle konuşmaya başladılar. Bizim tarihimizde böyle birşey yaşanmadı. Cumhuriyet değerlerine sımsıkı bağlıyız bunu herkes bilmelidir. İnşallah daha güçlü istikrar ve daha sıkı temellerle Cumhuriyetimizi gelecek nesillere Ensar’ın da kendine misyon aldığı gençlerle beraber güçlü Türkiye inşa etme yolunda bu anayasa değişikli paketini halkımızla paylaşacağız” dedi.

Vali Civelek “Daha güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışacağız”

Kırklareli Valisi Esengül Civelek de yaptığı konuşmasında Ensar Vakfı Lüleburgaz Şubesini açmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Vali Civelek “Kurulduğu günden bugüne kadar tarihine, devletine, milletine, milli ve manevi değerlerine, insani değerlerine bağlı, yüksek karakterde, yeni nesiller yetiştirme sorumluluğu ile tamamen gönüllülük esasına dayanan takdire şayan çalışmalar gerçekleştiren Ensar Vakfımızın tüm yönetim kademelerine ve gönüldaşlarına şükranlarımı sunuyor tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bizler tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce bir milletin evlatlarıyız. Dün olduğu gibi bugün de tarihimize geçmişimize geçmişin maddi manevi tüm miras değerlerine varlık gayemiz değerlerine sonuna kadar sahip çıkarak tek bayrak tek vatan tek millet tek devlet ilkesi etrafında buluşarak birlik beraberlik ruhuyla birbirimize kenetlenerek işbirliği dayanışma içerisinde canla başla çalışarak her geçen gün artan gücümüzle güçlü ülkemiz Türkiyemizi her alanda daha da güçlü kılmak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Bilal Erdoğan ve protokol üyelerine birer plaket ve Kuran-ı Kerim hediye edildi ve gece sona erdi.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek