Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 08 Şubat 2017, Çarşamba 09:15 tarihinde eklendi. 826 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Kayan “80 milyonluk ülke tek kişinin eline terk ediliyor”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, yeni anayasa düzenlemesinin Türkiye Cumhuriyetini, çağdaşlığı, uygarlığı, Müslümanlığı Dünya milletleri arasında yarışmasını yok eden, yıkan, mahveden bir anayasa düzenlemesi olduğunu söyledi.
Milletvekili Kayan “80 milyonluk ülke tek kişinin eline terk ediliyor”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığının Halk Toplantısında yeni anayasa düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Kayan şöyle konuştu; “17. devleti kurmak için 16 devleti yıkmış bir toplumuz biz. Şimdi de 17.’sini yıkmaya çalışıyorlar. Aşağı yukarı bunların tamamının yıkılışı da kendi içinde nifak sokarak yabancılar tarafından ülkeyi zayıflatarak yıkma çabasında olmuştur. Şimdi yine aynı senaryo, aynı tezgâh ülkemizde oynanıyor. Cumhuriyet için oynanıyor. Türkiye Cumhuriyeti 1923’te kuruldu. Bugün 2017. 94 yıl oldu Cumhuriyetle yönetiliyoruz. Bu süreçte Türkiye’nin Dünya ekonomisinde geldiği yer 17. bazen 18.sidir. Yani gelişmiş G20 dedikleri ülkelerden birisi. Bunu Cumhuriyet sayesinde, bugün beğenmedikleri Başkanlık sistemine geçmeye çalıştıkları parlamenter sistemle başardık. Bu anayasa düzenlemesi Türkiye Cumhuriyetini, çağdaşlığı, uygarlığı, Müslümanlığı Dünya milletleri arasında yarışmasını yok eden, yıkan, mahveden bir anayasa düzenlemesidir. Bundan yıllar önce ABD Başkanının söylediği bir söz vardı. “İslam ülkelerinde parlamenter sistemi mutlaka yok etmeliyiz. Onları Başkanlık sistemine sokmalıyız, başkanlıkla yönetilmeliler” demiştir. Başkanlık sistemiyle neden yönetilmelerini istiyorlar? Çünkü bir kişiyi aldatmak, korkutmak, kandırmak çok kolaydır. 550 milletvekili olan parlamentoyu yöneten sistemi kandırmak imkânsızdır. Çünkü bir gün mutlaka birisi çıkar bunun aksini, doğrusunu söyler herkese. Değerli arkadaşlar, bilimi olmayan bir toplum bilimle ilerleyen bir toplumun ayakları altında pas pas olmaktan öteye gidemez. Şimdi Hıristiyan dünyası kalkınmış, bilimi yakalamış ve onların bilim adamı papaza demiş ki senin yerin kilisedir, kilisede bu halka hizmet edeceksin. Onların dini ihtiyaçlarını dini duygularını yerine getireceksin. Senin yerin bu, sen devlet işlerine karışamazsın. İslam Dünyası ne yapıyor? İmamları yönetimin başına getiriyor. Biz, bu anlayışla gittiğimiz sürece Hıristiyanların ayaklarının altında pas pas olmaktan öteye geçemeyiz. Onun için bizde imamı camiye göndermemiz, orada senin görevin, sen bu topluma orada hizmet edeceksin, sana orada ihtiyaç var dememiz gerekiyor. Bunlara yaklaşmıyor muyuz arkadaşlar?  Çok kolay aldatırlar. Bugüne kadar niye tutturdular ılımlı İslam diye? Bunun için. Bizim bundan kurtulmamız gerekiyor. Bu anayasa tasarısı tamamen bunun için hazırlanmış bir tasarıdır. Bir kişinin idaresine terk ediliyor 80 milyon ülke” dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek