Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 07 Şubat 2017, Salı 09:13 tarihinde eklendi. 2103 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Türkiye’nin bütün ekonomik varlığına el konulmuştur”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığının her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan halk toplantısı yapıldı.
“Türkiye’nin bütün ekonomik varlığına el konulmuştur”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının bu haftaki gündeminde, Referandum çalışmaları, Başkanlık sistemi ve Kamu Şirketlerinin Varlık fonuna devredilmesi yer aldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, kamu şirketlerinin Varlık fonuna devredilmesiyle birlikte Türkiye’nin büyük ekonomik varlığına el konulduğunu söyledi.

‘BU SEÇİMDE OYLANACAK OLAN CUMHURİYETTİR’

Kaya “Ülkemiz hızla referandum sürecine ilerlemekte. Nisan ayının 16’sında gibi gözüküyor. Bu seçimle alakalı bugüne kadar yaptığımız bütün açıklamalarda, çalışmalarda bu seçimin CHP’nin taraf olduğu, partililerin seçileceğim bir seçim olmadığını defalarca belirtmiştik. Bu seçimde oylanacak olan bizim için Cumhuriyettir. Bununla alakalı olarak geçtiğimiz gün örgüt başkanlarımızla birlikte Genel Başkanımızın daveti ile genişletilmiş Başkanlar toplantısına katıldık. 4 saat süren bir toplantıydı. O salonda yaklaşık bin 200 kişi vardı ve görmenizi isterdim onu yaşamanızı isterdim. Trakya dendiğinde salondan müthiş bir alkış koptu ve Trakya adına konuşmaya giderken Uzunköprü İlçe Başkanımız bütün salon Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganlarıyla salonu inletti. Peşinden İzmir Maaşının çalınması, zaten hazır olan örgütümüzün ne kadar istekli, arzulu olduğunu gösteriyor. Örgüt Başkanlarının konuşmasının ardından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, neler yapılması gerektiğini tek tek madde madde anlattı. Genel Başkanımız özellikle parti üstünden yada parti içinden siyaset yapmanın doğru olmadığını ve bu konuda dikkatli olmamız gerektiğini söyledi, dedi.

Kaya “Ziraat Bankası’nın PTT’nin, Çaykur’un ve aslında en önemlisi İstanbul Borsası’nın, borsa dediğiniz şey ülkedeki şirketlerin menkul kıymetlerin toplandığı yerdir. Borsanın tamamı kime devredildi? Varlık Fonuna, Varlık Fonu’nun başında kim var? Yiğit Bulut. Ziraat Bankası 1863’te kuruldu. Osmanlının çöküşünde bile batmamış olan Ziraat Bankası’na 14 yıldır AKP iktidarının döneminde fona devredildi. Tarih kitapları bugünü nasıl Osmanlı’da Duyun-u Umumiye’nin kurulması vardır, bugün de aslında Türkiye’nin bütün ekonomik varlığına el konulmuştur. Bugün aslında, Türkiye Cumhuriyeti, AKP Hükümeti esasında iflas ettiğini açıklamıştır. Ancak bunları her zaman olduğu gibi yine güzel sözleriyle, yatırımın daha güzel olması için, kaynakların daha etkin kullanılması için diye anlatacaklar. Ben bugün inanmıyorum ki hiçbir AKP’li hiçbir MHP’li Ziraat Bankasının varlık fonuna devredilmesinden memnun olsun, ülkesinin batıyor olmasından hiçbir AKP’li ne de MHP’li memnun olamaz, dedi.

CHP’li Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu’nun konuşmaları yarınki Hürfikir Gazetesi’nde yer alacak.

Uğur PİRPOR

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek