Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 24 Ocak 2017, Salı 09:28 tarihinde eklendi. 1250 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vekil Turabi Kayan “Bu parçalanmanın anayasasıdır”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık halk toplantısı yapıldı.
Vekil Turabi Kayan “Bu parçalanmanın anayasasıdır”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve çok sayıda partili katıldı.

Uğur Mumcu anıldı

Toplantı, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun anılması ile başladı.

Slayt gösteriminin ardından kürsüye çıkan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, geçtiğimiz hafta sona eren anayasa görüşmeleri hakkına önemli açıklamalarda bulundu.

Kayan “Irak, Suriye, Lübnan, Yemen, Mısır, Libya, Somali teker teker yıkılmış ve parçalanmıştır. Bunların başlarında birer diktatör olduğu için, biz buraya demokrasi getireceğimiz bahanesiyle, insanları kışkırtarak parçalanmıştır. Bizde esnek bir Cumhuriyet olduğundan dolayı bizdeki yöntemleri başkadır. Bizdeki yöntemleri anayasal diktatörlüktür. Türkiye’yi anayasal yöntemlerle parçalamaya uğraşıyorlar ve buraya kadarda geldiler. Biz bunu gördük aşağı yukarı 25 gündür Parlamentonun genel kurulunda ki çalışmalarda hesap anayasal olarak Türkiye’nin düzenini bozmak, insanları birbirine düşürmen, iç savaşa kışkırtmak ardından ülkeyi kaosa sürükleyip parçalamak. Bu parçalanmanın anayasadır arkadaşlar. Çünkü daha önceden böyle bir teşebbüse girişildiği zaman güçlü bir ordu olduğu için Türkiye’de bunun önüne geçiliyordu. Şimdi, öyle güçlü bir ordumuz yok arkadaşlar. Çünkü o ordunun önemli kurmaylarını, generallerini, davalarla Türkiye’de ne kadar iyi yetişmiş subay varsa devirip, kendilerine daha kısa yoldan orduyla bir darbe yaparak bu Cumhuriyet rejimini, Atatürk rejimini yok etmek istediler. O şekilde beceremeyince şimdi de Tayyip Erdoğan’la bu şekilde yasalar hazırlatarak, anayasayı değiştirerek Türkiye’nin parçalanmasına yelken açıyorlar, dedi.

‘BU ÜLKEYİ ALDATIYORLAR’

Anayasayla ilgili vatandaşa doğru bilginin verilmediğini belirten Kayan, “Bunların gazeteleri, televizyonları vatandaşa doğru bilgi vermiyor. Bütün televizyonlara eşit muamele göstereceksiniz, bütün yazarlara konuşma özgürlüğü vereceksiniz hatta 140 tane yazarı da içeriden çıkaracaksınız o zaman çıkacak gerçek yüzünüz ortaya. Bunlar bilerek toplumu yanıltıyorlar. Bu ülkeyi aldatıyorlar, aldatarak oylarını alıp ülkenin bütün değerlerini dışarıya peşkeş çekiyorlar. Şimdi sıra bizde arkadaşlar. Biz, gerek bayanlarımızla, gerek gençlerimizle kapı kapı dolaşacağımız.  Biz buradan %90 oy almamız gerekiyor, dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek