Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 11 Ocak 2017, Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi. 1396 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP, gazetecileri unutmadı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
CHP, gazetecileri unutmadı

T-Cafe’de düzenlenen kahvaltıda yerel basınla buluşan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, tüm çalışan gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutladı. Basın mensuplarının halkın gözü, kulağı olduğunu vurgulayan Kaya, yaptığı konuşmada basının demokrasinin vazgeçilmez bir kurumu olduğunu söyledi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, “177 gazete ve derginin kapatıldığı, tahminimizden fazla gazetecinin işten atıldığı bu günlerde çalışan gazeteciler gününü kutlamanın, bu mutlu günlerinde gazetecilerimizle bir arada olmanın anlamı ve önemi daha büyük. Bizim bakışımız, görüşümüz şu ki; nasıl halkın seçtiği vekiller halkı temsil etmek için millet meclisinde ise gazetecilerde halkın gözü kulağı olarak sokaktadır.

Biz gazeteleri, medya kuruluşlarını, basın kuruluşlarını 4.güç olarak görürüz. Demokrasinin vazgeçilmez bir kurumu olarak görüyoruz. Ancak bugün yasamayı, yürütmeyi, yargıyı ortadan kaldırmaya çalışanlar doğal olarak basını da yok etmeye çalışıyorlar. Basının görme hakkını, insanlara doğruyu, yanlışı anlatma hakkını elinden almaya çalışıyorlar. Oysaki basın insanların gözüdür, kulağıdır. Bir insan düşününki duymuyor, görmüyorsa ne kadar başarılı olabilir. Bizim milletimizde basına gelen bu sansürler sonucunda görmeyen, duymayan bir insan, bir millet haline getirilmiştir. Aynı şekilde dün akşam verilen anayasa değişikliği teklifiyle de yasama, yürütme ve yargı mecliste, hükümette, mahkemelerde yani demokrasinin vazgeçilmez diğer üç kurumunda yok ediliyor. Buna karşı elimizden gelen mücadeleyi sergiliyoruz, sergileyeceğiz. Daha da yükselterek mücadele edeceğiz. Çünkü bu halkın, bu milletin, bu devletin yok edilmesine biz izin veremeyiz. Kim nerede nasıl bir diktatörlük isterse istesin biz asla diktatörlüğe tamam demeyiz. Biz asla padişahlığa ve saltanata tamam demeyeceğiz. Onun yerine ne pahasına olursa olsun Cumhuriyeti savunmaya, özgürlükleri savunmaya ve bu milleti savunmaya, Türk Milletini savunmaya devam edeceğiz. Bundan yaklaşık yüz yıl önce saraydan alınıp millete verilen egemenliği yine milletten alınıp saraya verilmeye çalışılmasını, bir kişiye verilmeye çalışılmasını hiddetle takip ediyoruz. Tarihi günlerden geçiyoruz. Zor günlerden geçiyoruz. Bu günlerde bizim en büyük yardımcımız, en büyük destekçimiz sizlersiniz. Halkın gözü, kulağı olduğu kadar bizimde gözümüz kulağımız sizlersiniz. Eğer sesimizi duyurabilirsek, eğer halkımıza ulaşabilir ve gerçeği doğruyu bu kör karanlık içerisinde anlatabilirsek, Türk Milletinin büyük bir dönemeçten, uçurumun kenarından dönebileceğini, ne olursa olsun bu milletin devletine, ülkesine, Cumhuriyetine sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu konuda da özellikle Lüleburgaz’daki, Kırklareli’ndeki basın kuruluşları olarak sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin ortalamasından çok daha farklı, çok daha üstün, çok daha meziyetli bir politikamız var ve gazeteciler grubumuz var. Doğru bildiğini söyleyen, söylediğinden geri dönmeyen, tarafa göre değil doğruya göre davranan sizlerle bir arada olmaktan ayrıca mutluyum buraya geldiğiniz içinde hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günler karanlık, bu karanlıkta sesimiz olduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum.”dedi.

Cüneyt Ünlüsoy

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek