Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 10 Ocak 2017, Salı 09:32 tarihinde eklendi. 1363 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’nin Dayanışma Toplantısı 17 Şubat’ta

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından düzenlenecek Dayanışma Toplantısı’nın tarihi 17 Şubat 2017 Cuma olarak belirlendi.
CHP’nin Dayanışma Toplantısı 17 Şubat’ta

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığının her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısı yapıldı.

Toplantıda ulusal ve yerel gündem hakkında önemli açıklamalarda bulunan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, 17 Aralık’ta terör olayları nedeniyle ertelenen ve Dayanışma Toplantısı olarak değiştirilen gecenin 17 Şubat Cuma akşamı yapılacağını belirtti.

Kaya “Mücadelemizi güçlendirmek için araç ve gereçlerimizi karşılamak amacıyla bir gecemiz vardı. O gün Kayseri’de ki terör olayları nedeniyle yapamamıştık. Perşembe günü yönetim kurulu ile yaptığımız toplantıda gecenin şu an itibari ile 17 Şubat tarihinde olması ve İzmir İktisat Kongresi’nin yıldönümünde olup, Türkiye’nin ekonomik geleceği konulu bir toplantıya dönüştürülmesinin daha etkili olacağına, aynı şekilde yemekli olan bu toplantıda aynı biletlerin geçerli olacağına karar verildi. Toplantıda içerik olarak Türkiye ekonomisinin nereye gittiğini, AKP’nin rant ve talan ekonomisinden üretken bir ekonomiye, otomobil fabrikalarından, uçak fabrikalı ekonomiye nasıl geçeceğimize konuşacağımız bir toplantı olacak. 17 Şubat’ta böylece Kurtuluş Savaşı’nda ortasında eğitim toplantısı yapan Mustafa Kemal’in izinden gittiğimizi, savaşın ortasında ekonomiyi düşünmek zorunda olduğumuzu bütün Türkiye’ye göstermeyi istiyoruz, dedi.

KIŞIN ORTASINDA YANGIN ÇIKMASI, ARAP ŞEYHİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ İÇİNDİR’

Kaya, AKP sandıkla, kömürle ele geçiremezse, odunla yakarak ele geçirmeyi deniyor. Geçtiğimiz akşam, tesadüfe bakın ki Arap Şeyhi’nin buralar ne güzel dediği yerler kışın ortasında, yağmur altında kar altında yangında kül oldu gitti. AKP’nin zihniyeti budur. Normal yollarla ele geçiremiyorsa yok ederek geçiriyor. Bugün onlara için Sümele Manastırı’nın, Fatih Camii’nin bir önemi yoktur. Onlara para kazandırmazsa yakarlar. Orada olanlar o yerin ranta açılması, Arap Şeyhine peşkeş çekilmesi içindir. Aksi olan varsa ispat etsinler ama edemezler, dedi.

‘İLETİŞİM KAZASI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM’

Uğur Dündar’ın Halk TV’de Belediye Başkanı Emin Halebak ile ilgili açıklamalarına da değinen Kaya, bu durumun bir iletişim kazası olduğunu belirtti.

Kaya “Aslında bir basit bir iletişim hatası, çok üzerinde durmamamız gereken bir mesele iken, birden Kraldan çok Kralcıların yarını düşünmeden konuşanların sonucunda bir anda yangın yerine döndü. Bizim araya girip sakinleştirmeye çalıştığımız ya da tarafların birbirine kırıcı olmaması için çaba sarf ettiğimiz saatlerde başka birileri başka hesaplarında yangına benzin döktü. Gelinen noktada Uğur Dündar gibi kıymetli bir insan Lüleburgaz’da hedef haline getirilirken, Belediye Başkanımız Emin Helabak da Türkiye’de hedef haline getirilmeye çalışılıyor. Bu durumdan kimse karlı çıkmaz. Akıllı, sağduyulu mantıklı olmamız, dostlarımızın kim olduğunu unutmamız lazım. Uğur Dündar  ya da Emin Halebak bizim düşmanımız değildir. Yorum yapan arkadaşların bunu bilerek konuşmalarını rica ediyorum. Buradaki mesele CHP’nin içindeki bir meseleymiş gibi, işin arkasında çok derin, karanlık şeyler varmış gibi aktarılmaya çalışılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu kadar sert tepkiyi gerektirecek bir durum, söylem yoktu. Ancak Uğur Dündar’ın söylediklerine bu kadar sert cevap vermek gerekiyor muydu? Yoktu. Lüleburgaz CHP’nin gözbebeğidir, Lüleburgaz Belediyesi CHP’nin gözbebeğidir, Uğur Dündar Türkiye’nin gözbebeğidir. Birini birine tercih ederek bu iş olmaz, orta yolu bulacağız.  dedi.

Toplantı, 8 Ocak 1996 tarihinde gözaltında öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin anılmasının ardından sona erdi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek