Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 04 Ocak 2017, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 962 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kayan “Türkiye diktatörlük rejimine gidiyor “

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, haftalık halk toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında anayasa değişikliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Kayan “Türkiye diktatörlük rejimine gidiyor “

Türkiye’nin bir diktatörlük rejimine doğru gittiğini söyleyen Kayan, on bir gün boyunca gece gündüz komisyonda çalıştıklarını, mücadele verdiklerini belirtti.

Kayan “Türkiye bir diktatörlük rejimine gidiyor. Diktatör belli, bunun yanında kimler olacak diye sorarsanız onlar hiç belli değil, önemli de değil çünkü Bakanlığa kendisi atayacak, görevden alacak. Yasada Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı getirecekler. Birden fazla deniyor, ne kadar olduğu konusunda netlik yok. Bakanlardan fazla seçerse kimse bir şey diyemeyecek. Türkiye’de ne kadar yobaz varsa tarikat varsa bunları başlarına getirirse şaşırmayın böyle bir sürece giriyor Türkiye. 11 gün boyunca gece gündüz komisyonda çalıştık.

Komisyonun her bitişi sabah 7, 8, 6 gibi hep bu saatlerde. Sürekli olarak mücadele verdik. Biz bu komisyonu bu kadar erken çıkarmanızın telaşınız nedir diye sorduğumuzda cevap veremiyorlar. Biz özellikle şunu söyledik. 2019’da geçerli olacak daha 2 yıl var. Ama bunu anayasada acele geçirmeye çalışıyorlar.

Değerli arkadaşlar, eğer bu yasa geçerse meclis diye bir şey kalmıyor. Meclis işlevini yitiriyor.  Anayasa değişikliği ile birlikte Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi olacak, bu kararname çıkarma yetkisini sunduklarında bir ay süresi var demişlerdi , görüşmeler esnasında 3 aya çıkardılar bunu. Neden çıkardıklarını kendileri de bilmiyorlar. Ben konuşmamda özellikle şunu söyledim. Ne söylesek dinlemiyorsunuz, belli ki sizi buraya getiren irade bunu istiyor onu yapıyorsunuz çünkü düşünceniz yok, fikriniz yok değerlendirmeniz yok” dedi.

Kayan “Bu diktatörün yapmak istediği şey devleti yeniden şekillendirmek. Cumhuriyetin bütün değerlerini ortadan kaldıracak ve yeniden bir Türkiye kurmaya doğru yol alacaktır. Şimdi bu neyi gösteriyor, İran gibi kendi istediği bir rejimi Türkiye’de ihdas etmek. Ben orada şunu söyledim.  Anayasa mahkemelerini konuşacak zaman mı şimdi? Her gün onlarca kişi ölürken, terör her gün can alırken bunları konuşmamız, çözüm bulmamız gerekirken efendiler anayasayı değiştirmek istiyorlar. Niye? Çok güzel bir fırsat yakaladılar. Bu fırsat nedir? 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin düştüğü psikolojik durum. Bu psikolojik durum çerçevesinde bunlar kendi istedikleri gibi bir rejimi kurmanın telaşı içindeler. Bu anayasa maddelerini de bunun için bir an önce geçirmeye bakıyorlar. Bunların hesapları üç gün içinde geçirmekti. Şimdi genel kurulda tartışacağız. Ben öyle umuyorum ki ülkesini seven Milliyetçi Hareket Partililer, ve AKP’nin içinde ülkesini seven çağdaş zihniyetli insanlar buna evet demeyeceklerdir, dedi.

Uğur PİRPOR 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek