Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 31 Aralık 2016, Cumartesi 09:35 tarihinde eklendi. 2393 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’den asgari ücret açıklaması

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, geçtiğimiz gün belli olan bin 404 TL asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP’den asgari ücret açıklaması

Kaya, “2002’de AKP iktidara geldiğinde yaklaşık 10 çeyrek altın alabilen asgari ücret bugün 5 çeyrek altın alabiliyor. Altı buçuk milyon asgari ücretliden 14 yıldır her ay beşer altın çalan hükumetin bakanı Müezzinoğlu milletimizle dalga geçmeye devam ediyor. Trakya’dan bu kadar pişkin insan çıkmaz, ancak bakıyoruz da Edirneli dün sağlık bakanı bugün çalışma bakanı Mehmet Müezzinoğlu; “Az veren maldan çok veren candan” diyor. Sanki babasının parasını verir gibi, sanki sadaka verir gibi utanmadan sıkılmadan bir de halkla dalga geçiyor. Açlık sınırının 1.460 TL yoksulluk sınırının 4.640 TL olduğu ülkede Suriyelilere 1.800 TL veren hükumet çalışana, üretene, emekçiye kendi ülkesinde kendi toprağında yaşama hakkı bile tanımıyor, açlıktan ölüme mahkum ediyor.  7 Haziran 2015 seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücretliye 1.500 bin beş yüz TL vereceğiz dediğinde, kaynağı nerden bulacaksınız diye soranlar, 3 milyon Suriyelilere verdikleri paranın kaynağı nerden buldular. Asgari ücret sadece emekçinin geçinme parası değil, ekonomik döngünün de temel taşıdır. Bugün itibariyle 1.750 TL den az asgari ücret vermek 2017 ‘de ekonomik krizi tetikler. Emekçi harcamazsa, esnaf kazanamazsa, fabrikalar nasıl çalışır, bu ülke nasıl kalkınır. Geçen yıl asgari ücret dolar bazında 446 dolarken bugün açıklanan 1.404 TL 396 dolar yapıyor. Yani hükumet dolar bazında 50 dolar daha parayı işçiden emekçiden çalarken Çalışma Bakanı sendikaların ve işçi temsilcilerin imza atmadığı asgari ücreti pişkin, pişkin açıklıyor. Ülkenin geleceği ve kalkınması için ilk görevimiz AKP’den kurtulmak ve ekonominin çarklarını işletecek asgari ücreti 1.750 TL olarak işçimize, emekçimize vermek ve asgari ücret üstündeki tüm vergileri kaldırmaktır, dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek