Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 22 Aralık 2016, Perşembe 09:29 tarihinde eklendi. 1420 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ağbaba “Türkiye’yi Lüleburgaz’a benzeteceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Lüleburgaz İlçe Örgütü’nü ziyaret etti.
Ağbaba “Türkiye’yi Lüleburgaz’a benzeteceğiz”

Kırklareli’nde bulunan İlçe, Belediye ve Beldelere çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Ağbaba, CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü ve Lüleburgaz Belediyesi’ni ziyaret etti.

CHP Lüleburgaz Parti Binası’nda, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, İl Başkanı Ünal Başkur, İlçe Başkanı Özgür Kaya ve partililer ile bir araya gelen Ağbaba, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Lüleburgaz’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Ağbaba, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleriyle laik demokratik Cumhuriyetin temelleri ile yoğrulmuş Lüleburgaz’ı çok beğendiğini ve Türkiye’yi Lüleburgaz’a benzeteceklerini belirtti.

Ağbaba “Trakya’da olmak bize iyi geliyor. Trakya’da sizler gibi böyle partimizin güçlü olduğu bu bölgede milletvekili olarak da konuşmak bizi memnun ediyor ve sizlerin arasında olmaktan da büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. Trakya Bölgesi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleriyle laik demokratik Cumhuriyetin temelleri ile yoğrulmuş kentimiz olan Lüleburgaz, ki ben Lüleburgaz’dan da daha önce geçmiştim ama bu kadar merkezi gezmemiştim, çokta güzel bir şehrimizmiş. Şehir güzel, insanlar güzel umarım Türkiye’yi Lüleburgaz’a benzeteceğiz, Türkiye’yi Trakya yapabiliriz.

Bunun belki Trakya ya faydası olmaz ama Türkiye’ye çok büyük faydası olacak. Türkiye’nin Lüleburgaz’a benzemesinin Lüleburgaz’a faydası var mı? Ama Türkiye size benzerse Türkiye’de yaşayan insanlar doğusundan batısına, Sinop’tan Mersin’e her tarafa buradaki değerler gelir. Buradaki değerler neler, kadın erkek eşitliği, hoşgörü, demokrasi, özgürlük, barış, çağdaşlık. Nedir bu çağdaşlık veya batı nedir? Batı dediğimizde sadece yönün batı olması değil. Hazır gündemimizdeyken ben bu doğu batı, başkanlıkla ile ilgili düşüncemi paylaşmak istiyorum. Hiç açıkça gizlemeden, şuan ülkeyi yöneten şahıs yüzde 52 oy oranı ile cumhurbaşkanı bizim köklerimizin ve hedefimizin doğuda olduğunu söylüyor. Aslında iktidara ilk geldiğinde, AKP’nin hükümet olduğu zamanlarda bazı liberallerin eleştirdiği ama o dönem Atatürkçülerin koymuş olduğu bir teşhis vardı bunlarla ilgili. Avrupa Birliği hedeflerinin yalan olduğu, bunların demokrasiyi bir araç olarak gördüklerini, Türkiye’nin askeri mücadelesinin yalan olduğunu söylüyordu bir grup hatırlayın, işte o grup maalesef haklı çıktı. O küçümsenen insanlar bugün o koca koca profesörler, aydınlar tarafından haklı görünüyor. Bunlarınamacı Avrupa Biriliği değerleri. Keşke tabi bunlar olabilse. Avrupa Birliği değerleri de aklıma gelmişken söyleyeyim sonuna kadar Avrupa Birliği değerlerini de savunmalıyız biz bu parti olarak. Şimdi doğuda ne var arkadaşlar? Bunların rehberi kim, en çok gittikleri ülke hangisi? Katar, 99 yaşındaki kral öldü. Yasını tuttukları ülke kim? Suudi Arabistan. Bakın dün 14 tane gencecik fidanlar toprağa düştü fakat onun yasını tutan yok. 99 yaşındaki adam ölüyor 3gün resmi yas ilan edilmedi mi bizim ülkemizde. Dolayısıyla onların hedeflemiş oldukları doğu dediklerimiz o. Doğuda kadın erkek eşitliği yok, doğuda hukuk yok, doğuda demokrasi yok, insan hakları yok, özgürlük yok. Kadın erkek eşitliği dediğimiz şey Suudi Arabistan’da hala kadınların hala araç kullanıp kullanmaması tartışılıyor. Onların beğenmediği bize çağdaşlaşmayı, medeniyeti hedef gösteren Lider ne yaptı? 1934 yılının 5 Aralığında kadına seçme ve seçilme hakkını verdi. O günlerde Türkiye de kadının yazma ve okuma oranı binde 4 binde 7. O günlerde İsviçre’sinden Almanya’sına kadar dünyanın hiçbir ülkesinde kadına seçme ve seçilme hakkı verilmemiş. Fakat Mustafa Kemal Atatürk vermiş, dedi.

 

Ağbaba, Şimdi bunlar kurucu irade ne yapmış 1923de saraydan almış yetkiyi halka vermiş meclise vermiş. Şimdi ise bir yıkıcı irade var karşımızda, yıkıcı irade yetkiyi meclisten alıp saraya veriyor. Bu kadar bedel ödenerek halkın olmuş olduğu yetkiyi niye versin insanlar. Onun için bizim hep beraber buna karşı çıkmamız gerekir, önce parti olarak biz buna karşı çıkmalıyız. Bazen önce eski arkadaşlarımıza eskiden ilçe başkanlığı yapmış, eskiden kadı kolluğu başkanlığı yapmış, eskiden milletvekilliği yapmış, eskiden parti yönetiminde bulunmuş arkadaşlarımıza bundan sonra daha da çok ilgi göstereceksiniz. Yani eski diye ilgi göstermemek yok. CHP kültürü, vefası onu gerektirir. Onlarla beraber el ele kol kola vererek derneği, sendikası, sivil toplumuyla hep beraber çalışmalıyız. Sordum Özgür başkana 2010 referandumunda % kaç çıkmıştı dedim %74 dedi. Bu sefer inşallah %80i geçerseniz. %80i geçerseniz Türkiye’de bu iş olmaz. Buna da inanın meclisteki milletvekilleri gelip bize söylüyorlar ama iradeler teslim alınmış sandıkta bir şey yapamıyorlar açık oy kullandıracaklar çünkü. Ama umarız bu geri gidişi durdurabiliriz. Eğer bunu durdurabilirsek Türkiye değişir. Türkiye’nin bilin ki Recep Tayyip Erdoğan diye Türkiyenin araplaşması diye bundan Türkiye kurtulur. Onun için kadınlara da, gençlere de, milletvekillerine de, bana da, CHP’ye de çok görev düşüyor ama bu görev herkese düşüyor. Bu konuda en rahat olduğumuz ve Türkiye’ye örnek gösterdiğimiz ve keşke tüm Türkiye böyle olsun dediğimiz bir yerdeyiz. Keşke Türkiye böyle olsa da Türkiye’de artık kadın cinayetleri olmasa, tacizler tecavüzler olmasa, 12 13 yaşındaki çocuklara tecavüz edilmese, 13 14 yaşındaki çocuklar yanarak ölmese. Bu konuda hepinize çok önemli görevler düşüyor ve sizlere tekrar çok teşekkür ediyorum, dedi.

Konuşmaların ardından Lüleburgaz Belediyesi’ni ziyaret eden Ağbaba, Belediye Başkanı Emin Halebak ile bir araya geldi.  Lüleburgaz Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler alan Ağbaba “Kendi yönettiğimiz belediyelerimizde ki başarıyı görünce hakikaten gurur duyuyoruz bizde. Gelirken arkadaşlar da anlattılar, yapılacak şeyleri. Ben özellikle kutlamak istiyorum bu gün Türkiye’nin geçmiş olduğu sıkıntılı bir ortamda böyle güzellikler görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

 

Uğur PİRPOR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek