Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 09 Aralık 2016, Cuma 09:43 tarihinde eklendi. 762 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Gündoğdu İnsan Hakları Gününü kutladı

CHP Kırklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Vecdi Gündoğdu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı.
Milletvekili Gündoğdu İnsan Hakları Gününü kutladı

  Gündoğdu yaptığı açıklamada; “Bugün 10 Aralık 2016 da, çağdaş dünyanın ortak ve evrensel paydası olan insan haklarının temel anayasası niteliğinde olan “ İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 68.yıldönümünü kutluyoruz.

Çağdaş toplumlarda insan haklarının güvence altına alınması devletlerin bir iç sorunu olmaktan çıkmış, ulusal sınırları aşarak tüm dünyanın ortak amacı haline gelmiştir.

Günümüzde bir ülkenin "uygarlık derecesi" insan haklarına karşı gösterdiği saygıyla ölçülmektedir. Rejimlerin, adı her ne olursa olsun sağlam temeller üzerinde yükselmesi ve gelişmesinin temel unsuru hak ve özgürlüklerin güvencesidir.

Bir ülkede insan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınarak geliştirilmesi; toplumsal, kültürel, sosyal ve ekonomik alandaki gelişmelerin de ön koşuludur. İnsani gelişmişliğin temeli de hak  ve özgürlüklerdir.

Gelişmişliği sadece binaların yüksekliğine endekslemiş, özgürlükleri ise kendi yandaşlarına, toplumun bir kesimine sağlamak olarak algılayan 14 yıllık AKP iktidarları döneminde insan hak ve özgürlükleri her geçen gün daha fazla kısıtlanmıştır.

Cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlalleri, kişisel hak ve hürriyetlere karşı ihlaller, haksız gözaltılar ve tutuklamalar, basın özgürlüğüne karşı kısıtlamalar, tutuklu yargılanan gazeteciler, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle haklarında soruşturma açılan onlarca gazeteciye karşı yapılan uygulamalarla insan hak özgürlükleri yok edilmektedir.

AKP hükümetlerinin 14 yıldır uyguladığı politikalar sonucu sosyal ve ekonomik düzen her geçen gün hasar görmüş, toplumsal iç barış tehdit altına girmiş, yargının yükü hiç olmadığı kadar artmış, kısmi aflara rağmen cezaevleri yetersiz gelmeye başlamıştır. 

Yargıya intikal etmemiş veya edilmesi istenmemiş toplumsal hayatta yaşanan; çocuklara, kadınlara karşı şiddet, zor kullanma, hak mahrumiyeti ve taciz her geçen gün artmıştır. Tüm bu yaşananlar 14 yıllık AKP iktidarlarının insan hakları konusunda karanlık sicilinin devam ettiğini açıkça göstermektedir.

Tüm baskı ve engellemelere karşı bizlerin, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hak ve özgürlük mücadelesi her platformda yılmadan devam edecektir.

Bu düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, hak ve özgürlüklerin egemen olduğu aydınlık günler diliyorum” dedi.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek