Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 07 Aralık 2016, Çarşamba 09:22 tarihinde eklendi. 1559 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Halk Toplantıları Yıldız Mahallesi’nden başladı

Lüleburgaz Kaymakamlığınca 5 Aralık Pazartesi günü Yıldız Mahallesi Yıldız Kıraathanesi’nde Halk Toplantısı düzenlendi.
Halk Toplantıları Yıldız Mahallesi’nden başladı

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya önderliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Müftüsü Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gürkan Güler, Lüleburgaz İşkur Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Selim Keskin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Cihan Erdem’in katılımıyla 5 Aralık Pazartesi günü saat 15.00’da Yıldız Kıraathanesinde Yıldız Mahallesi sakinleriyle ‘Halk Toplantısı’ gerçekleştirildi. Yıldız Mahallesi Muhtarı Ümit Öztürk’ün katkılarıyla düzenlenen toplantıda vatandaşlar, ilgili müdürlere sorunlarını dile getirdi.

İlçe Emniyet Müdürü Koca “Araç sayısı fazla Otopark yok”

İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Lüleburgaz’daki park alanlarının yetersizliğiyle alakalı vatandaşların sorularını cevapladı. Koca, “Lüleburgaz’ın şöyle bir özelliği var. Yaklaşık 40-50 senelik bir imar yanlışlığından söz etmek mümkün. Lüleburgaz 3 sene kadar önce yapılan araştırmalarda kişi başına düşen araç sayısında Türkiye rekoruna sahip ilçeydi. Onun için 40-50 sene bu görünememiş olacaktır ki bu doğaldır. Zamanın binaların arasına yapılacak boşluk(kaldırım olsun, yeşil alan olsun…) istenen düzeyde değil. Birimimize kayıtlı olan binek araç sayısı 50-55bin civarında ve bunlara servis araçları, kamyonlar, iş araçları ekleniyor. Lüleburgaz’da arazi de değerli olduğu için kimse otopark açmıyor. Bir dönüm araziye 1 milyon TL değer biçiliyor ortalama o yüzden de otopark yapan yok. 3 tane otoparkımız var biliyorsunuz ama mahalle aralarında hiç yok. Dolayısıyla şehirdeki araba fazlalığından kaynaklanan bir sorun var. Ama insanımızda haklı aracına vermiş 50bin lira kapısının önüne bırakmak istiyor. Git başka mahalleye bırak diyemiyorsunuz.”dedi.

Kamyon ve tır gibi araçların şehir içinde bulunan yerlere bırakılmasından rahatsızlık duyan vatandaşlarında sorularını yanıtlayan Koca, “Tır parklarıyla ilgili olarak bir tanesi Pınarhisar yolunun orada, bir tanesi Kipa’nın yan tarafında bir tanede sanayinin orada yer gösterdik. Ama tır şoförü arkadaşlar evine daha yakın olsun diye kendisine yakın sokağa bırakıyor. Bu konuda biz sürekli şikâyet alıyoruz. Park yasağı olduğu yerlerde biz cezasını kesiyoruz ama park yasağı olmayan yerlerde hiçbir şey yapamıyoruz. Komisyon kararıyla, kamyoncular odası, şoförler odası ve benzeri birimlerin hepsine tebligatlar yapıldı araçlarınızı belirlenen alanlara bırakın diye. Park yasağı olan yerlere park edenlere zaten kontrol edilerek ceza yazıyoruz.”dedi.

İŞKUR Müdürü Keskin “Lüleburgaz’da işsiz çok, çalışacak işçi yok”

İşkur Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Selim Keskin, vatandaşların İŞKUR’la alakalı sorularını cevapladı. Keskin, Lüleburgaz’da iş potansiyeli olduğunu fakat çalışacak işçi bulamadığını belirterek, “Lüleburgaz da açık iş ilanları yıllık olarak 6 bin tane çıkıyor ama bunların sadece 3 bin tanesini kapatabiliyoruz. Yani vatandaşımızda iş seçme gibi bir durum var. Lüleburgaz da iş potansiyeli var işçi bulamıyoruz ama bende de 15 bin tane kayıtlı işsiz var sistemde görülen. Yani bu bir çelişkidir. 15 bin işsiz var, 6bin yer açıyoruz ama sadece 3 binini kapatabiliyoruz. Sistem İŞKUR’a başvuranlara şartlarına uygun bir talep oluştuğu zaman otomatik mesaj gönderiyor. Birçok kimse bu mesajlara dönmüyor bile. Kişilerde kendi şartlarını bilmesi lazım, hangi işlerde çalışabileceğini en iyi insan kendi bilir. İşkur.gov.tr adresimiz var. Oradan girerek açık iş ilanlarına bakabilirsiniz. Ayrıca kendinize uygun bir program ya da açık iş ilanı gördüğünüzde, herkesin bir danışmanı vardır İŞKUR’da ve bir şifreniz vardır. O şifre ile girdiğiniz zaman danışmanınızın ismini de görüyorsunuz. Bu bilgilerin ayrıca cep telefonlarından ve işkur’a bizzat gelerek alabilirsiniz. Yönlendirmelerinizi zaten danışmanınız yapıyor. Danışmalarınızdan da görüşmekten çekinmeyin.”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin “Öğretmenler ek kitap isteyemez”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, vatandaşların sorularını cevapladı. Çetin, Türkçe kitaplarının halen verilmemesinin hali hazırda bir soruna yer açmayacağını belirterek, “Türkçe kitaplarımız gelmişti. Haziran ayında gelmişti yani. Ağustos ayında dağıtacaktık ama 15 Temmuzda bir olay oldu. Ondan sonra Bakanlıktaki komisyon kitapları tekrar inceledi. Bilinçli bir şekilde o kitapların içine bu örgütlerin propagandası yerleştirilmiş. Yeni kitaplarda şuanda basıldı. Normalde 31 Ekimde dağıtımı bitecekti fakat biliyorsunuz ki Türkiye’de 14-15milyon öğrenci var. Aynı sayıda da kitap var. Şuanda dağıtım başladı inşallah en kısa zamanda gelir. Kitap bir araçtır. Öğretmenlerin elinde örnek var. Öğretmenler internet sitemizden zaten yarın ne öğreteceğini zaten görüyor. Sadece çocuğun elinde yok ama öğretmenlerimizde fotokopi çekiyor veriyor. Ayrıca ek kitap isteyemezler öğretmenler. Ama senin öğrencin farklıdır. Biraz daha ileridir, o kitaplar yetmeye biliyordur. Mesela bir kitapta 10 tane problem vardır ama senin çocuğun gecede 20 problem çözüyordur. O zaman ek kitap alabilirsin ama o ek kitaplar okullarda ders kitabı olarak okutulamaz.”dedi.

Çetin, çocuklara el yazısı ile yazmasının öğretilmesi konusuna da değinerek, “Çocuklara el yazısı öğretmedeki durumda Alfabemiz el yazımıza uygun değil. Ancak bilmiyorum hiç Fransız filmi izlediniz mi? Harika bir şekilde el yazısı yazıyorlar. Bizdeki Atatürk’ün öğrettiği ilk alfabe de el yazısıydı. Yeni çocuklar alışıyor bundan sonrakiler daha da alışacak. Onlar yazıyor ama okuduğu kitaplar normal alfabeyle yani öyle bir sıkıntı yaşıyorlar. Birinci sınıfta iyi bir el yazısı eğitimi aldığında çocuk zaten herhangi bir sorun çıkmıyor. Sorun sadece şu, çocuk el yazsını okulda öğrensin okulda yazsın. Anne-Baba el yazısını yazmadığı için çocuğa da yanlış öğretiyor. Yanlış öğrendiği için akışı bozuluyor, yanlış yazıyor sonrada kendisinin bile okuyamayacağı bir yazı ortaya çıkıyor. El yazısına kesinlikle müdahale etmeyin bırakın geç öğrensin ama okulda öğrensin.”dedi

Mahalledeki okul sayısının yetersizliğine de değinen Çetin, “2 km karelik alanda okul yapılabilecek bir alan bırakılmamış. Devlette imar planında bırakılan yerlere okul yapıyor. Şuanda yeni hastane olacak yerde 800 dönüm bir yerimiz vardı. Onu da askeriyeye verdiler o yerde gitti. Şimdi Fehmi Mutlu İlkokulunun oraya 24 derslikli bir okul yapıyoruz. İnşallah en azından belirli bir kısmı toplayacak. Şimdi bende duyuyorum aslında öğretmenler aynı derslikler aynı şartlar aynı ama zamanın da bir okul isim yapmış herkes kaydını bir şekilde oraya alıyor. Adresini falana değiştiriyor. Mesela herkesin Emrullah deyince herkesin bakış açısı değişiyor. Ama şuanda en başarılı okullardan birisi Fehmi Mutlu. Senelerdir ya birinci sıradadır ya ikinci ya da üçüncü sıradadır. Ama Emrullah’ın bir ismi vardır ve insanlar hep oraya kaçar. Ama Fehmi Mutlu hep onun önündedir. Bu tamamı ile  psikolojik olduğunu düşünüyorum. Fehmi Mutlu İlkokulundaki okulun yapımı bittiğinde Bahçelievler İlkokulunda sınıf sayısı 25-30’lara inecek. ”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, vatandaşlardan gelen yaz aylarında Halk Eğitim Kurslarının yapılmaması sorusu hakkında da, “Lüleburgaz’da kurslar Eylül ayında başlıyor. Nisanın 15’ine kadar devam ediyor. Nisandan sonra kurslar azalıyor. Şuanda Trakya’da en fazla kurs açan Lüleburgaz’daki Halk Eğitim Merkezi. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında sadece birkaç okuma yazma kursu ve tatildeki çocuklar için müzik kursu, resim kursu veya voleybol falan spor kursları veriliyor. Ama şuanda gidin akşam 9’a kadar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yazın kurslar talep olmadığı için açılamıyor. 12 kişi olmadan kurs açılmıyor.”dedi.

Yıldız Mahallesi Muhtarı Öztürk “Öğrencilerimize burs vereceğiz”

Yıldız Mahallesi Muhtarı Ümit Öztürk, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’ya mahalle sakinlerinin katkıları ile öğrencilere burs vermek istediklerini söyledi. Kaymakam Mustafa Kaya, Yıldız Mahallesi Muhtarı Ümit Öztürk’ün bu projeye destek vereceklerini belirtti. Kaya “Çok doğru ve güzel bir proje, her apartmanın bir öğrenciyi okutmasıyla alakalı bir proje. Ayda 150 lira her apartman verse bu kimse için büyük bir rakam değil fakat bir öğrenci için önemli rakamlar. Çok güzel bir proje inşallah yapılabilir” dedi.

 Cüneyt Ünlüsoy

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek