Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 22 Kasım 2016, Salı 09:26 tarihinde eklendi. 810 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Laik demokratik sosyal hukuk devleti artık askıya alınmak isteniyor”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, cinsel istismar önergesi, Başkanlık sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
“Laik demokratik sosyal hukuk devleti artık askıya alınmak isteniyor”

Türkiye’de laik demokratik sosyal hukuk devleti artık askıya alınmak istendiği söyleyen Kayan, ve bu değirmene de Devlet Bahçeli su taşıdığını ifade etti.

Kayan, “geçtiğimiz Perşembe akşamı, bir sapık ideolojinin nereye varabileceği ortaya çıktı. Tecavüz edilmiş bir çocuğa evlenme teklifi ettiği zaman tecavüzcünün affedilmesi konusunda bir yasa çıkartmaya çalışıyorlar. Böyle bir teklifle geldiler. O günden bu yana da Türkiye kaynıyor, daha fazla da kaynaması gerek zaten. Dünya nereye gidiyor, bunlar nereye gidiyor. Bunlar eğitimi geri çekmekle başladılar bu işe. Eğitimi bozarsanız, bize cahil insan lazım diyen milletvekillerini meclise gönderirseniz işin sonu zaten buraya varır, dedi.

Başkanlık sistemine de değinen Kayan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin önünde son alınmaz bir problem çıkarıyor, dedi.

Kayan “Şimdi bir gerekçe ile yasalar başka, fiiller başka. Bunu yasa ile düzenlememiz gerek, dedi. Başkanlık sistemini oylamaya sunalım, kabul edilirse uygulansın, edilmezse vazgeçilsin diye. Yani bu şu demektir, yasaları Cumhurbaşkanı uygulamıyor. Yasaları Cumhurbaşkanı tanımıyor, böyle bir devlet, yönetim olmaz. Bunu referanduma getirelim ona göre tavır alınır. Bu şahıs ona göre tavır alır mı? Değerli arkadaşlar, Anayasanın birinci maddesini bugün Cumhurbaşkanı çiğniyor. Türkiye Cumhuriyet demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Peki Cumhurbaşkanı laikliği kabul ediyor mu? Buna uyuyor mu? Demokrasiye inanıyor mu? Sosyal hukuk devletini tanıyor mu? Tanımıyor arkadaşlar. Acaba Devlet Bahçeli dokundurmayız dediği 4 tane maddeye, yarın bunu da mı gündeme getirecek? Bunu da mı parlamentoya getirecek? Bunun nereye gideceğiniz az çok tahmin edebilirsiniz. Türkiye’de laik demokratik sosyal hukuk devleti artık askıya alınmak isteniyor ve bu değirmene de Devlet Bahçeli su taşımaktadır. MHP’lilerin de bu konuda liderlerinin ne yapmak istediğini kimin değirmenine su taşıdığını görmeleri lazım, dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek