Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 15 Kasım 2016, Salı 09:24 tarihinde eklendi. 1946 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Burası Lüleburgaz, burası Cumhuriyet’e meydan okunacak yer değil!

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütünün her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısı yapıldı.
Burası Lüleburgaz, burası Cumhuriyet’e meydan okunacak yer değil!

Dün, saat 12:30’da CHP Parti Binası’nda CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya Başkanlığında düzenlenen toplantıya Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ve partililer katıldı.

Toplantının bu hafta ki gündeminde,  CHP’ye yapılan tehdit ve şantajlar, 8 Kasım Kurtuluş Programı’nda şiir okuyan 8 yaşında ki türbanlı kız çocuğu uygulaması ve AKP’li bir yöneticinin 10 Kasım’da sosyal medya hesabından yazdığı “iskele direği” mesajı oldu.

‘CHP’liler şantaj ve tehditlerden korkmazlar’

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Türkiye 7 Haziran seçimlerinden bugüne tehdit ve şantajla yönetiliyor.  7 Haziran seçimlerinde iktidarı kaybeden AKP, Türkiye’yi hem ekonomik kriz hem de iç savaş tehdidiyle ülkeyi rehin aldı, esir aldı bunun sonucunda da 1 Kasım’da yapılan seçimlerde tekrar oy çokluğuyla bunu hükümet olmaya devam etti.  Bu süreçte biz, şantaj ve tehditle bir yere varılamayacağını söyledik. Görülen o ki AKP bunda başarılı oldu ama Cumhuriyet Halk Partililer, şantajdan ve tehditten korkmazlar.  CHP Yönetim Kuruluna, İlçe Başkanlığına yapılan şantaj ve tehditlerden de korkmayız.  Bu şantajların tehditlerin ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Parti içerisinde, İstikbal bekleyen, başarı bekleyen, ya da kendi geleceklerini bekleyen arkadaşlardan tek bir ricamız var şantajlardan tehditlerden vazgeçsinler. Çalışarak, emekleriyle İl Genel Meclis üyeliği, Belediye Meclis üyeliği ve diğer görevleriyle emekleriyle talip olsunlar, dedi.

‘Bu fotoğraf Lüleburgaz’a yakışmadı’

Kaya “8 Kasım günü Lüleburgaz’ın Kurtuluş Gününde CHP’yi yok sayan, Lüleburgazlıları yok sayan, bu ülkenin aydınlık insanlarını yok sayan bir uygulama ile karşımıza çıktılar. 8 Yaşında bir kız çocuğuna, türban giydirerek, sadece gözleri gözükür şekilde şiir okutmaya ve bize de hazmetmeye çalıştılar. Biz orda da hazmetmedik, bugün de yarın da hazmetmeyeceğiz. Çünkü hiçbir zaman 8 yaşında bir kız çocuğu cinsel obje değildir, olamaz. 8 yaşında kız çocuğundan tahrik olanlarla biz yan yana olamayız. Bunu başka bir şekilde anlatmaya çalıştılar, işin gerçeği budur arkadaşlar. 10 Kasım’da bir kriz olmasın diye bu açıklamayı bugüne bıraktık. Bizim 8 Kasım’da protokolü terk etmemizin nedeni 8 yaşında ki bir kız çocuğunun cinsel obje olarak görülmesini kabul etmediğimizdendir. Öyle ki Umurçalı olan Milli Eğitim Müdürü’nün yönettiği Milli Eğitimde 8 yaşında ki kız çocuğunu oraya çıkartamazsınız, bizi buna yediremezsiniz. Biz buna alışmayacağız. Ensar Vakfı’nda olanlara alışmayacağız ne olursa olsun buna direneceğiz. Sorun açıktır, ortadır Lüleburgaz’a bu fotoğraf yakışmamıştır. Milli Eğitim’in yaptığı kendine yakışmamıştır. Biz kadını, erkeği bir gören, aynı sofrada görenleriz. Onların hepsi bizim çocuklarımız, dedi.

‘Bizim kavgamız Cumhuriyet Kavgası’

En son MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin yaptığı açıklamaları görünce buradan sormak istiyoruz. Hangi tehdit ve şantajın altındasınız? Korkmayın, cesur olun CHP’liler sizi de destekler. Şantajla boyun eğmeyin. 17-25 Aralık’ta Hükümetin ne gibi ilişkileri olduğunu hepimiz gördük. PKK’da vardı FETÖ’de vardı. Bunlarla İmralı’da, Oslo’da görüşen sizsiniz. Bizim kavgamız Cumhuriyet kavgası, aydınlanma kavgası ve asla onlarla yan yana değiliz olmayacağız.

‘Kimlerin karşısında nasıl eğildiğinizi biz biliyoruz’

Kaya “Bu malum zihniyet, Lüleburgaz ve Trakya halkına meydan okuyacak kadar cesur hissediyor. Öyle ki AKP İlçe Yönetiminden bir şahıs, 10 Kasım’da 9.05’de mesaj atıyor. İskele direği gibi, sap gibi dikilmeyeceğiz biz diyor. Saat 9:05’de bütün Türkiye atasına saygı duyarken, ayaktayken bu mağlup şahıs çıkıp nasıl bu mesajı atabilir? Atatürk’le derdiniz ne?  Korkunuz ne, kimlerin karşısında nasıl eğildiğinizi biz biliyoruz.  Biz Atamıza saygımız için dimdik durmaya devam edeceğiz hem de iskele babası gibi! Öyle ki bu AKP yöneticisi insanın daha önce attığı mesajlarda ortada. Burası Lüleburgaz, burası Cumhuriyete meydan okunacak yer değildir. Herkes aklını başına alsın” dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek