Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 02 Kasım 2016, Çarşamba 09:23 tarihinde eklendi. 894 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vekil Gündoğdu’dan “Başkanlık sistemi” açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Vekil Gündoğdu’dan “Başkanlık sistemi” açıklaması

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısına konuşan Gündoğdu, Başkanlık sistemi, ekonomi ve dış politikaya dair açıklamalarda bulundu.

‘İŞSİZ SAYISI REKOR DÜZEYDE 354 BİN KİŞİ ARTMIŞ”

Gündoğdu” Ekonomi iyi gitmiyor çünkü devleti kimin yönettiği belli değil. 34 Vilayette 158 iş dünyasının önemli insanlarına soru soruyorlar. Soru şu; “Size göre orta ve uzun vadede yapılması gereken reformlar neleredir?   Yüzde 75,3’i adaletin kalitesinin artırılması ve hızlandırılmasını istiyor yani yüzde 75’i diyor ki bu memlekette adalet yok, önce adaleti tesis edin. Yani iş dünyası, ülkede ekonomik istikrar ve büyüme için önceliğin adaletin tesis edilmesidir diye haykırıyor. Birinci altı aydaki büyüme hızı da 4’ün altına inmiş, 3,9 olmuş; ekonomide sorun yok diyorlar ama ne yazık ki ürkütücü tablo karşımızda duruyor.   İşsiz sayısı rekor düzeyde 354 bin kişi artmış. Normal hesaplara göre 3 milyon 324 bin işsizimiz var, fakat, iş bulamadığı için iş gücü piyasasından çekilmiş yani umudunu yitirmiş ve iş verirseniz ben çalışırım diyenleri bu rakamlara dahil ederek toplam işsiz sayısı 5 milyon 874 bin sayılarına ulaşmaktadır. Genç işsizlerimizin sayısı yüzde 19,8 olmuş. Yani, iş arayan her 5 gencimizden 1’ine iş veremiyoruz. Avrupa Birliği standartlarına göre Türkiye’de ki yoksul sayısı 16,7 milyon kişi, yani 17 milyon kişi yoksul. AKP Hükümetleri 14 yılda ülkeyi ekonomik çıkmaza sürüklemiştir.  Ekonomide sorun yok diyenlere sormak gerek, her 5 kişinden 1’inin yoksul olduğu, iş arayan gençlerimizden yüzde 20 sene iş veremediğimiz bir düzende mi sorun yok diye? Yoksulluk ve işsizlik tırmanıyor, adalet ve hukuktan hızla uzaklaşıyoruz.  Hükümetin ve yönetimin temel görevi, halkı mutlu etmektir, memlekete huzuru getirmektir, dertlere derman olmak, adaleti ve hukuk sistemini hakim kılmak, herkese iş vermek, can güvenliğini sağlamak terörü en alt düzeye indirmektir. Amaç huzurlu bir Türkiye olsun, anneler gülsünler, çocukları iş gücü sahibi olsun, çiftçi, esnaf memnun olsun hayatından, ürettiği ürününün karşılığını alsın, yaşadığı terde adaletin varlığına inansın.

’14 YILLIK BAŞARISIZLIKLARININ SEBEBİ PARLAMENTER SİSTEMMİŞ GİBİ ALGI YARATILIYOR’

Ekonomisi en kötü durumdaki 20 ülkeye baktığımız zaman,  14 tanesinde başkanlık sistemi olduğunu söyleyen Gündoğdu “ 15 Temmuz gecesi darbeye parlamentoda hep beraber karşı çıktık. Parlamento yani bu meclis kendi tarihinde çok önemli bir gelişmeye imza attı. Grubu olan dört siyasi parti oturduk bir bildiri hazırladık. Dört siyasi partinin genel başkanları bu bildiriyi imza attılar, yetmedi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı da imzaladı.  Bildirinin bir bölümünde hep birlikte parlamenter sistemi yücelttik kazanımlarını sıraladık, gurur duyduk, onur duyduk.  Meclisimiz tek yürek, tek vücut olarak büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergilemiştir. Darbecilere gereken cevabı, dünyaya da gereken mesajı vermiştir. Yani demokratik parlamenter sisteme sahip çıkan bir Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu tüm dünyaya ilan ettik.  Böyle bir süreçten sonra Yenikapı Ruhu başlatılmış ve iş barışa zarar verecek unsurlar ortadan kaldırılmış ve özlem duyulan toplumsal dayanışma sergilenmiştir. Sınırlarımızda yaşanan olağanüstü hareketlilik, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler, şehirlerimizde süre gelen terör olayları, başta FETÖ olmak üzere birden fazla içte ve dışta terör örgütleri ile mücadele ederken MHP ve Hükümet yetkilileri başkanlık sistemini öncelik olarak belirlemiştir. Bugün dünyada ekonomisi gelişmiş 20 ülkeye baktığımız zaman bunun 17’sinde parlamenter siştem var, 1’inde doğrudan demokrasi var, 2’sinde de başkanlık sistemi vardır. Ekonomisi en kötü durumdaki 20 ülkeye baktığımız zaman,  14 tanesinde başkanlık sistemi var, 5 tanesinde yarı başkanlık sistemi var, 1 tanesinde de parlamenter demokrasi var. Şimdi yıllardır parlamenter sistemi güçlendirmek ve geliştirmek bir yana, parlamenter sistemi paramparça etmek için her türlü yasal ve anayasal ihlalleri yapan Cumhurbaşkanı 14 yıldır yaşanan tüm sıkıntıların sorumlusunu sisteme çıkararak başkanlık sistemini bir kurtuluş, refah, zenginlik olarak sunmaktadır.  Sanki Başkanlık sistemi gelecek, bir daha darbe girişimi yaşanmayacak, ekonomik sorunlar çözülecek, adalet ve hukuk egemen kılınacak, terör bitirilecek, barış ve kardeşlik mutluluk gelecek. 14 yıllık başarısızlıklarının sorumlusu parlamenter sistemmiş gibi algı yaratmaktadırlar. Bu algıya teslim olmadan Cumhuriyetin temel değerleri üzerinde yeşeren ve gelişen parlamenter sistemi koruyup geliştirmek ve güçlendirmek için mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek