Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 01 Kasım 2016, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 2351 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaya “AKP’nin en çok korktuğu tablo gerçek oldu”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığının her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısında gündem yoğundu.
Kaya “AKP’nin en çok korktuğu tablo gerçek oldu”

Dün, saat 12:30’da CHP Parti Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ve partililer katıldı.

‘ERDAL İNÖNÜ UNUTULMADI’

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, sözlerine Erdal İnönü’yü anarak başladı. Kaya “Büyük insan, büyük siyasetçi, büyük devlet adamı Erdal İnönü’yü anarak başlamak istiyoruz. Bir devlet adamının bir Cumhuriyet sevdalısının nasıl çocuklar yetiştirmesi gerektiğine en büyük örnektir. İsmet İnönü gibi bir babanın nasıl çocuk yetiştireceğine en iyi örnektir. Herkese karşı sağduyulu, herkese karşı iyi niyetli bir liderdi kendisi, dedi.

Başkan Kaya’nın konuşmasının ardından CHP Kadın Kolları Başkanı Oya Özgün, Erdal İnönü hakkında hazırladığı bilgileri partililerle paylaştı.

’10 MİLYON İNSAN CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIMIZI GÖSTERMİŞ OLDU’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyleyen Kaya “Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir şekilde yasaklamanın, gölge düşürmenin peşindeler. Ancak 29 Ekim’de kendiliğinden harekete geçen yaklaşık 10 milyon insan, Türkiye genelinde sokaklara çıktı, eline bayrağını aldı ve ne pahasına olursa olsun Cumhuriyete sahip çıkacağını göstermiş oldu. AKP’nin de en çok korktuğu tablo buydu ve bu da gerçek oldu.  Ve bu şekilde Cumhuriyete saldırmaya devam ederlerse, görecekler ki halk kendiliğinden tıpkı 1919’da olduğu gibi kendiliğinden harekete geçecek. Bu iktidar 29 Ekimleri gölgeleyip bizim Cumhuriyet bilincimizi, azaltmaya çalışıyor. Ne yaptılar, bütün Türkiye’de 28 Ekim günü saat 13:00’de çelenk koyma töreni düzenlendi.  Cumhuriyet 29 Ekim’de ilan edilmiştir. Her şeyin bir günü, bir zamanı ve adı vardır. 28 Ekim’de Cuma saatine denk getirip ne amaçladığınızın farkındayız. Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun koruyacağız,  hiçbir bedel ödemekten çekinmiyoruz ve korkmuyoruz, dedi.

‘CUMHURİYET GAZETESİ CUMHURİYET GİBİ DİMDİK AYAKTA DURACAK’

Toplantıda, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonlara da değinen Kaya “Cumhuriyetin her şeyinden korkuyorlar, hatta gazetesinden bile korkuyorlar. Bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Gazetesi’nde FETÖ’yle bağlantısı var diye, PKK ile bağlantısı var diye operasyon yapmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Gazetesi’nin bütün yazarları Atatürkçü’dür, devrimcidir. Bugüne kadar da FETÖ’yle de en büyük mücadeleyi Cumhuriyet Gazetesi yapmıştır.  Cumhuriyet Gazetesi, yıllardır hür ve bağımsız çizgisinden ayrılmamıştır ve devrimcilerin, solcuların en büyük göstergesi gurur kaynağıdır. Cumhuriyet Gazetesi’ne ne olursa olsun sahip çıkacağız. Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılacak operasyon asla ve asla karşılıksız kalmaz. Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyet gibi dimdik ayakta duracak, dedi.

‘CUMHURİYET RESEPSİYONU’NA CHP DAVET EDİLMEDİ’

Kaya, 29 Ekim Resepsiyonu’nda maalesef Valiliğimiz AKP Lüleburgaz İlçe Başkanlığını, MHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığını davet etmiş olduğu halde, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığını davet etmedi. O sizin resepsiyon düzenlediğiniz Cumhuriyetin sahibi ve kurucusu CHP’dir. Siz, CHP’yi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dışlayamazsınız,  gün gelir devran döner ve bunun hesabını CHP herkesten sorar. AKP’nin, MHP’nin davet edildiği yerde CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığının davet edilmemesi, yöneticilerin zihniyetini de göstermesi bizim için önemlidir.  Biz özgürlüğümüzü ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz ve bugün devletin kaynaklarıyla bizi esir alamayacaklar, susturamayacaklar, yıldıramayacaklar. Biz buradayız ve sonuna kadar CHP’yi savunacağız, dedi.

’11 KASIMDA İL DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLENECEK’

Başkan Kaya’nın ardından söz alan CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur’da sözlerine Erdal İnönü’yü anarak başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı kınayan Başkur, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonları değerlendirdi. Başkur, “ yaklaşık 80 yılında almaya başladım Cumhuriyet Gazetesi’ni ve o yıldan bu yana onurla taşıyorum bu gazeteyi. Bizlere düşen sorumluluk, Cumhuriyet’in bir değeri olan, sonucu olan Cumhuriyet Gazetesini sahiplenmektir, dedi.

11 Kasım’da Kırklareli’nde İl Dayanışma yemeği olacağını da belirten Başkur, Kırklareli Esnaf Kefalet Salonu’nda yapılacak Dayanışma Yemeği’ne davette bulunarak sözlerini noktaladı.

CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur’un ardından söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun konuşmaları da yarın ki Hürfikir Gazetesi’nde olacak.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek