Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 22 Ekim 2016, Cumartesi 09:36 tarihinde eklendi. 927 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhtarlar Derneği’nden teşekkür

Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihinin, ‘’Muhtarlar günü’’ olarak ilan edilip ilk kez kutlanmasının ardından Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu basın açıklaması yaptı ve teşekkür etti.
Muhtarlar Derneği’nden teşekkür

Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı İşçioğlu, muhtarlık müessesinin önemine değinerek, kutlamalara katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

İşçioğlu, “Muhtarlık, demokrasimizin en eski örneği, kültürümüzün ve toplum hayatımızın vazgeçilmez yapıtaşlarındandır. 19 Ekim 1829 Osmanlı’da muhtarlık müessesinin hayata geçtiği tarihtir. Muhtarlar, demokrasinin en lüzumlu manada tecelli ettiği kişilerdir. Muhtarlar halkla daima iç içedirler. Halkla yönetenler arasında bir köprü vazifesi görürler. Onların demokratikleşme, yerelleşme, sivilleşme, tabanın sesini tavana iletme gibi çok ciddi görevleri vardır. Onlar sadece vatandaşa bazı belgeler vermezler. Onlara halk tarafından büyük bir misyon yüklenmiştir.

Muhtarlar taşra yapılanmasında seçimle işbaşına gelir. Muhtarların herkese hizmet eden partiler üstü bir fonksiyonu vardır. Kanunda belirtilen görev alanları haricinde de birçok işi gönüllü yaparlar. Onların halkın bilinçlendirmesinden tutun da her türlü sorunun tespiti ve çözüm yolları arama gibi ciddi görevleri vardır. Kısacası onlar mahallenin gözü kulağıdırlar” diyerek Muhtarlar günü törenine katılan başta Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya olmak üzere Garnizon Komutanı Piyade Albay Tamer Nazmi Sezen,  Belediye Başkan Vekili Deniz Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Daire Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcilerine Dernek adına teşekkür etti.

 

Cüneyt Ünlüsoy

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek