Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 18 Ekim 2016, Salı 09:18 tarihinde eklendi. 1054 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kayan” Referanduma gitme niyetleri yok”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısı yapıldı.
Kayan” Referanduma gitme niyetleri yok”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Vekili Bülent Metin yönetiminde gerçekleştirilen toplantının gündeminde terör olayları ve Musul’da gerçekleştirilen operasyon vardı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın annesinin rahatsızlığı nedeniyle memlekete gittiğini ve bu yüzden aralarında olamadığını söyleyen Bülent Metin, “İki tane gündem maddemiz var. Birincisi dün, yine acı bir olay yine terör, yine IŞİD. İki tane canlı bombanın kendini patlatması sonucu 3 polisimiz şehit oldu, 8 sivil yaralandı. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz gün Musul’a operasyon düzenlendi. ABD ve Irak ordusu öncülüğünde başlatılan operasyonlara ne hikmetse Türkiye Cumhuriyeti dahil edilmedi. Geçtiğimiz gün Kemal Bey’in yapmış olduğu açıklamalardan anlayacağımız kadarıyla Türkiye’nin bu operasyonun dışında kalması, bizim hükümet zaafı olduğunu hatırlatıyor. Hükümetimiz dış politikada çok doğru işler yapmadığı, inandırıcı olmadığı ortaya çıkıyor. Buradan tekrar hükümete sesleniyoruz. Dış politikanızı yeniden gözden geçiriniz, dedi.

Başkan Vekili Bülent Metin’in açıklamalarının ardından serbest kürsüye geçildi ve parti üyeleri görüşlerini dile getirdi. 

Serbest Kürsü’nün ardından söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Ankara’da yaşanan son gelişmeleri partililer ile paylaştı.  Son günlerde en çok tartışılan konulardan biri olan Başkanlık sistemine değinen Kayan, “Benim anladığım kadarıyla referanduma gitmek gibi bir niyetleri yok”, dedi.

“Sevgili arkadaşlar, biliyorsunuz 2 Ekim tarihi itibarıyla parlamento açıldı. 2 Ekim tarihinden itibaren Ankara’dayız. Ankara’da neler oluyor? Hiç aklıma gelmeyecek, unutulmuş gibi gözüken Başkanlık sistemini en küçük partinin Genel Başkanı hemen ortaya atıverdi. Cumhurbaşkanı anayasaya aykırı davranıyor, Başkanlık sistemi gibi çalışıyor gibi bu anlama gelen sözlerle bu sistem değişmeli şeklinde konuşmaları oldu. Bu konuşmanın akabinde hemen Başbakan da bize bir işaret verildi ve Türkiye’yi yeni bir konu sardı. Arkadaşlar biliyorsunuz, Başkanlık sistemine geçmek için 376 oya ihtiyaç var anayasada. Veya 330 oyu geçerek referanduma gitmesi gerekiyor ülkenin. Benim anladığım kadarıyla referanduma gitmek gibi bir niyetleri yok. Ama böyle birşeyi gündemi değiştirmek için ortaya attılar gibi geliyor bana. Çünkü ekonomide bir çıkmaza giriyorlar, bunlar bugüne hazır parayı yediler, harcadılar ve hazır parayı çarçur ettiler. 14 yıl boyunca, ülke menfaati, ülke barışı sağlamak için ve toplumsal eşitliğe yaklaşmak için yapılan çalışmaları ters yüz edildi. Kurumlar, kooperatifler etkisiz hale getirilmeye çalışıldı. Fırsat eşitliğini kaldırdılar ülkede kendi yandaşlarına ülkenin milli gelirini aktarmanın hesabını yaptılar, dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek