Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 23 Eylül 2016, Cuma 09:07 tarihinde eklendi. 1380 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Otomobilsiz Kent Günü” kutlandı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından “Dünya Otomobilsiz Kent Günü” sebebiyle tören düzenlendi.
“Otomobilsiz Kent Günü” kutlandı

21 Eylül Çarşamba günü, saat 16.00’da Kongre Meydan’ında düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan yardımcısı Rasim Aslan, Hedef Doğa Sporları üyeleri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Halebak, “14 -15 yıl oldu ilk otomobilsiz günü kutlayalı Lüleburgaz’da. O gün bütün caddeleri boşalttık. İnsanlar için bu kentin ne anlama geldiğini anlamak açısından bu önemliydi. Bakanlıktan bir yazı geldi. Avrupa Otomobilsiz Gününe katılmak ister misiniz diye. Döndük Bakanlığı aradık nasıl buna dahil oluruz diye. Başkanım dedi bunu sizin dışınızda arayan bile olmadı. O gün neyi düşündüysek bugün de onu düşünüyoruz. Biz insanız bu kentte yaşıyoruz ve tek istediğimiz şey mutlu olmak ve sağlıklı yaşayabilmek. Mutlu olup sağlıklı yaşayabilmenin de belirli parametreleri, kuralları var. Evet araçlar hayatımızı kolaylaştırıyor, ama çıkardıkları egzoz gazıyla sağlığımızı alıyorlar. Kent içerisindeki yollar eski bir kent olduğumuzdan dolayı trafik sorunu yaratıyor. Bisiklet kullanmak o yüzden tüm batı şehirlerinde her geçen gün önemli bir kriter haline gelmeye başladı ve Lüleburgaz Belediyesi de 2002 yılından bu yana tüm çalışmalarını bu kenti bisikletli kent haline getirebilir miyiz yönündeydi. İlk defa Eczacıbaşı caddesinde ayrılmış bir bisiklet yolu yaptık. Kent içerisinde bir yer ayırdık. Buna uyanlar oldu uymayanlar oldu küçüktü kısaydı kurallara uyuyordu. Standartlara uygundu değildi demedik. Çünkü önce buna alışmamız gerekiyor. Ve geldiğimiz an itibariyle 2017 yılını bisiklet yılı ilan ettik. Sizlere ben bir gün bir sunum yapmak istiyorum. 2017 yılında neler yapmayı planlıyoruz çünkü sizin sunacağınız bir çok katkı olabileceğine inanıyorum. Biz bu kentte birlikte yaşıyoruz, sağlıklı yaşamayı arzu ediyoruz, mutlu olmak istiyoruz, her şeyin daha düzenli olmasını istiyoruz. Bisiklet kullananlara insanların daha dikkatli davranmasını istiyoruz, çocuklarımızın daha güvenli ortamlarda okula gidip gelmesini sağlamamız lazım, çünkü obezite aldı başını gitti” dedi.

Konuşmasının devamında sosyalleşme aracı da olan bisiklet için bir proje hazırladıklarını belirten Halebak “Bir projemiz vardı bisiklet yolu. Sanırım Avrupa Birliği onu onaylayacak. Kırsal kesimler için çok güzel hatlar yapmayı planlıyoruz. Gelecekte hep birlikte çok daha iyi şeyler yapıp bütün çevremizdeki belediyelere, Türkiye’ye örnek olabilecek şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Şuan Bisiklet Akademisi vücuda getiriyoruz ki herhalde hepinizin haberi var. Yakın zamanda bitecek çocuklarımızın daha güvenli bisiklet sürüşlerini sağlayacağımız aynı zamanda derneklerimizin yer alacağı, hatta bisikletle seyahat edenleri orada ağırlayacağımız bir yer olacak. Gençlerimizin başka ülke insanlarıyla tanışma olanağı yaratacağı bir alan. Tüm bu süreçler bizim daha sağlıklı bir ortam daha çağdaş bir toplum olma yolunda verdiğimiz bir mücadele. Buna sunduğunuz katkılardan dolayı ben size teşekkür etmek istiyorum. İlk defa sokakları boşalttığımız 2002 yılında İstanbul Caddesi Turgutbey Caddesi çok hoş bir görüntüdeydi. Bundan 12 yıl sonra da buraları yenileştirdik. Şimdi özgürce dolaşıyoruz ve bisiklet yollarımız var. Motorsikletlerin bu alanlarda gezmemesi lazım ama hala alışkanlıklarımız devam ediyor. Olsun bu bir süreç bir dönüşüm ve değişim süreci. Sizlerde bu dönüşüm ve değişim sürecinin öncülerisiniz. Öncü olmak zordur önde gitmek zordur. Sıkıntıları vardır zorlukları vardır ama ben inanıyorum ki bunları aşabileceğiz ve hep birlikte çocuklarımız için güzel bir Lüleburgaz bırakacağız onların daha sağlıklı olmasını sağlayacağız. Hafta sonları gideceğimiz parkurlarımız olacak toplanacağımız alanlar olacak, kent içerisinde artık çocukların okula gelip gitmesini servislerle değil de bisikletlerle sağlamamız lazım. Okullarımıza bisiklet park yerleri yapmaya çalışıyoruz, müdürlerimizle görüşüyoruz. Bütün bunlar daha güzel bir Lüleburgaz daha iyi bir yaşam için. Ben buna katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum hepinize evet siz öncülersiniz işiniz çok zor ama hep birlikte buna aşacağımıza inancım tam hepinize teşekkür ediyorum bu günlerin artmasını istiyoruz. Kutlu olsun diyorum” dedi.

Başkan Halebak konuşmasının ardından bisikletlerle Zübeyde Hanım Çay Bahçesine kadar Hedef Doğa Sporları ile birlikte gitti. Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile karşılaşan Başkan Halebak parkta bir süre onunla sohbet etti.

 

Haber MERKEZİ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek