Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 02 Eylül 2016, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 927 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan’dan “Eşkıya” söylemlerine kınama

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevara hakkında açıklamalarını kınadı.
Turabi Kayan’dan “Eşkıya” söylemlerine kınama

Konuyla ilgili basın mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştiren Turabi Kayan, söylenmiş olan sözlerin son derece yakışıksız olduğunu söyledi.

Kayan “Geçtiğimiz hafta Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Ernesto Che Guvera'yı kastederek söylediği "Bir eşkıyanın fotoğrafları benim gencimin göğsünde ve yakasında olamaz" sözünü hayretle karşıladım. Anti emperyalist düşünceleri doğrultusunda mücadele eden ve bu mücadelelerinde canını dahi hiçe sayan bir kahraman hakkında söylenmiş olan söz son derece yakışıksızdır. Bu zihniyet emperyalizmin ne olduğunu kavrayamayan bir zihniyettir. Daha önceleri de uluslararası kahraman Atatürk hakkında buna benzer çirkin sözler aynı zihniyetin temsilcileri tarafından sarf edildi. Bu sözleri söyleyenlerin niyetleri şudur. Atatürk gibi Ortadoğu ve Orta Asya'ya (mazlum uluslara)yol gösterici olan, aynı zamanda Ernesto Che Guevara gibi Güney Amerika ülkelerine örnek olan anti emperyalist, mazlum uluslara sahip çıkan emperyalizmin uşaklığını yapmayan ve bunlara karşı duran uluslararası kahramanları hafife almaya çalışmaktır. Bunu şunun için yapıyorlar! "Dünya egemeni emperyalistlerin bu bölgedeki emelleri Atatürk tarafından suya düşürülmüştür. Atatürk Kurtuluş Şavaşı'nda Dünya egemenlerinin yenileceğini göstermiştir.Atatürk'ün mücadelesi başarıya ulaşınca mazlum ülkeler bu kahramanı kendilerine örnek almışlar,her biri bağımsızlık mücadeleleri vererek hatta tam bağımsızlık mücadelesi vererek başarıya ulaşmışlar,ülkelerini emperyalizmin boyundurluğundan kurtarmışlardır. Bu da emperyalistlerin işine gelmemektedir.70 yıldan bu yana bu oluşumu tersine çevirmeye çalışıyorlar. Onun için Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya ve Türkiye Cumhuriyeti'ni başarısız kılmaya ve göstermeye çalışıyorlar.68 kuşağının 6.filoyu denize döktüğü zaman Amerika'nın yanında olan bu şahıslar ve zihniyet şimdi Güney Amerika'da tam bağımsızlık mücadelesi vermiş ve kazanmış bir kahraman olan Che'ye "eşkiya" diyerek itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar. Mazlum ulusların yanında değil de, emperyalizmin yanında yer alan bu zihniyet aslında bu sözcüğü kendileri hak ediyor.Dünya durdukça Atatürk gibi Che gibi insanlık onurunun yılmaz temsilcileri olan bu kahramanlar hep yaşayacak ve yaşatılacaktır. Fakat bunlara eşkıya diyen zihniyet tarihin çöp sepetine atılıp silinecektir." dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek